Slovan-Fradi: az évtized legnagyobb párharcára számítanak a szlovákok

Aissa-Laidouni

Aissa Laidouni, a harmadik (b) és Adama Traoré, a második ferencvárosi gól szerzõje a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezõjének 1. fordulójában játszott Ferencváros – Tobol Kosztanaj visszavágó mérkõzésen a Groupama Arénában 2022. július 13-án. MTI/Kovács Tamás

A Slovan Bratislava szerint az évtized legnagyobb párharca vár az együttesre a Ferencváros elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőben, így kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra az FTC elleni hazai visszavágón.

A szlovák klub honlapján közölte: a BL-selejtező második fordulójának első felvonását Budapesten rendezik, míg a pozsonyi visszavágónak már pontos időpontja is van, azt július 27-én, szerdán 20.30 órától játsszák.

Utóbbi találkozóval kapcsolatban óriási érdeklődésről számoltak be, majd hozzátették, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra, mert nem szeretnék, ha megismétlődne az 1992-es eset.

Emlékeztettek: a két együttes akkori összecsapásán sok vendégszurkoló keveredett a hazai nézők számára fenntartott részre, ami konfrontációt eredményezett.

Ezt megelőzendő drukkereiknek szombatig bezárólag zárt körben kezdik meg a jegyek eladását – azokat értesítik először, akik a közelmúltban vásároltak bérletet vagy jegyet, és elektronikus úton elérhetik őket -, hogy csapatuknak minél nagyobb támogatást biztosítsanak a mérkőzésen és ezzel is növeljék a biztonságot.

A pozsonyi találkozóra a jegyek négy kategóriában 12-30 euróba (4920-12 300 forintba) kerülnek, míg a bérleteseknek 10-24 euróba. A VIP-jegyekért két kategóriában 130 és 200, illetve 104 és 160 eurót kell fizetni.

A selejtező első körében a Ferencváros a kazah Tobol Kosztanaj, míg a Holman Dávidot is foglalkoztató szlovák Slovan Bratislava a georgiai Dinamo Batumi együttesét búcsúztatta. A főtáblára kerüléshez négy párharcot kell nyerni, a magyar és a szlovák csapat ebből egyet-egyet vett sikerrel.

MTI

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás