Southgate Rashfordot méltatta

Marcus Rashford Gareth Southgate

Marcus Rashford (balra) beszél az angolok edzőjével, Gareth Southgate-tel (jobbra), miután lecserélték a 2022-es katari világbajnokság B-csoportjának Wales–Anglia labdarúgó-mérkőzésén. Fotó: AFP

A walesiek felett aratott 3–0-s siker után a két gólt szerzett Marcus Rashfordot méltatta Gareth Southgate, a katari labdarúgó-világbajnokságon nyolcaddöntőbe jutott angol válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember elmondta, a Manchester United támadója tavaly nyáron nehéz időszakot élt meg, miután az olaszok elleni Európa-bajnoki döntőben többek között ő is hibázott a 11-es párbajban, de szerencsére azóta megváltozott a helyzete, jól érzi magát a nemzeti csapatban és a klubjában is.

„Egy teljesen más játékost láthatunk a pályán, ez neki, és nekünk is egy nagyszerű dolog” – nyilatkozta a tréner.

Rashford a második félidőben szabadrúgásból szerzett vezetést az angoloknak, ez volt az első ilyen találat a tornán, legutóbb négy évvel ezelőtt az elődöntőben született szabadrúgásból gól világbajnokságon, akkor is egy angol játékos, Kieran Trippier talált be. Rashford második gólja az angol válogatott történetének 100. vb-találata volt, ezzel a hetedik csapat lett a tornákon Brazília (232), Németország (228), Argentína (140), Olaszország (128), Franciaország (126) és Spanyolország (107) után, amely elérte ezt a számot.

Az angolok kilenc góllal fejezték be a csoportküzdelmeket, erre korábban még egyszer sem voltak képesek. Ennél összességében csak két vb-n voltak eredményesebbek, 2018-ban 12-szer, 1966-ban 11-szer találtak a kapuba.

Az angolok vasárnap a szenegáliakkal találkoznak a negyeddöntőbe kerülésért.

B csoport, 3. (utolsó) forduló
Wales-Anglia 0-3 (0-0)
al-Rajjan, Ahmad bin Ali Stadion, 44 297 néző, v.: Slavko Vincic (szerb)
Gólszerzők: Rashford (50., 68.), Foden (52.)
Sárga lap: James (29.), Ramsey (61.)

MTI