Spalletti: Nagyon nehéz lesz a Napolinak újra az első négybe kerülni

Luciano Spalletti Napoli

Fotó: football-espana.net

Luciano Spalletti arra figyelmeztet, hogy „rendkívül nehéz” lesz a Napoli számára a következő szezonban a Serie A legjobb négy között végezni, még akkor is, ha a szurkolók még reménykednek a Scudettóban.

A Partenopei az idei szezon nagy részében a Scudettóért küzdött, de az utolsó hónapokban visszaesett, és végül a harmadik helyen végzett, de így is biztosította a Bajnokok Ligája-helyét.

„Most mindenki azt várja tőlünk, hogy megerősítsük ezt a fajta utat, de nem lesz könnyű” – mondta Spalletti a Sky Sport Italiának a nyári pihenőhelyéről.

„Az aligha újdonság, hogy a szurkolók a Scudettót akarják, de ez nem könnyű. Rendkívül nehéz lesz a legjobb négy között végeznünk, mert nem lesz kilenc pont előnyünk a Juventushoz képest, de nem lesz jelentős különbség a Romához és a Lazióhoz képest sem. Ha jól teljesítünk, mint tavaly, akkor megpróbálhatunk harcolni a topcsapatokkal.

„Nagyszerű eredményeket értünk el, az elejétől a végéig a Bajnokok Ligája zónában maradtunk. Voltak meccsek, ahol többet is elérhettünk volna, és ezek fájtak.”

A Napoli elvesztette Lorenzo Insigne-t, aki a Toronto FC-hez igazolt, és várhatóan Dries Mertenst is elveszíti, amikor június 30-án lejár a szerződése.

Kalidou Koulibalyval, Fabian Ruizzal és Victor Osimhennel maradásával kapcsolatban is vannak kérdőjelek.

Spalletti legutóbbi megjegyzései nem segítik a Napoliban egyre növekvő feszültséget a szurkolók és Aurelio De Laurentiis elnök között, akit azzal vádolnak, hogy a legnagyobb sztárok távozásával és a bérek csökkentésével gyengíti a csapatot.