Szalah meghosszabbította szerződését a Liverpoolnál

Mohamed Szalah

Fotó: Liverpool FC Twitter

Az Anfield közönsége még három évig örülhet az egyiptomi labdarúgónak. A hosszabbítás több hetes pletykák után történt, amelyek a lehetséges távozásáról szóltak.

Ő az év labdarúgója Angliában. Ezt választotta az újságírószövetség és a Premier League kollégái is. Heung-Min Son mellett ő volt a bajnokság góllövő listájának élén. Mohamed Szalah 2025 nyaráig vezeti majd a Liverpool támadásait. Szerződése a következő szezonban járt volna le, és Sadio Mané távozása után az Anfield attól tartott, hogy egy olyan játékost is elveszít, aki öt év alatt kiérdemelte a klublegenda címkét. Heti 400 ezer euróért marad a klubnál, amivel ő a történelem legjobban fizetett vöröse.

A Liverpool történetének kilencedik legtöbb gólt szerző játékosa, összesen 254 mérkőzésen szerzett 156 találatával. Főszerepet játszott a klub egyik legsikeresebb korszakában. A piros mezzel kollektív szinten mindent megnyert. Szalah három Bajnokok Ligája-döntőben játszott, ezek közül egyet meg is nyert, amivel az Európai Szuperkupát és a klubvilágbajnoki trófeát is felemelhette. A 2021-22-es szezonban megnyerte a Ligakupát és az FA-kupát, a 2019-20-as szezonban pedig történelmet írt azzal, hogy a Liverpool történetében először megnyerte a Premier League-et, a klub 19. bajnoki címét.

Szalah 2017 júniusában érkezett az Anfieldre a Romától, és alig várta, hogy bizonyítson a Chelsea-nél eltöltött visszafogott időszak után. És be is bizonyította. Visszatérő angliai pályafutása során minden versenyt figyelembe véve 44 gólt szerzett. Ebből 32-t a Premier League-ben szerzett, amivel a liga góllövő listájának élére került, amit még kétszer ért el. Ezt a számot azonban még senki sem tudta megdönteni, ami a legtöbb gólt jelenti egy 38 meccses angol bajnokságban.

„Izgatott vagyok, hogy trófeákat nyerhetek a klubbal, ez egy boldog nap mindenki számára” – mondta az egyiptomi a Liverpool honlapjának, miután 2025-ig elkötelezte magát.

„A megújulás időbe telik, de most már minden megtörtént, és már csak azon kell gondolkodni, hogy mi legyen a következő lépés. Úgy gondolom, hogy az elmúlt öt-hat szezonban évről évre láttuk a csapat fejlődését. Az elmúlt szezonban nagyon közel voltunk ahhoz, hogy négy bajnoki címet nyerjünk, de sajnos az utolsó héten kettőt elvesztettünk. Jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy mindenért megküzdjünk. Vannak új igazolások. Csak továbbra is keményen kell dolgoznunk, jövőképpel kell rendelkeznünk, pozitívnak kell lennünk, és újra nekivágnunk.

Forrás: as.com

Fotó: Liverpool FC Twitter