Szánalmasan gyáva UEFA-döntés

Leonardo psg sportigazgató

Fotó: Leonardo, a Paris Saint-Germain sportigazgatója / FORRÁS: AFP/BERTRAND GUAY

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága csak Leonardót büntette meg a Paris Saint-Germain nyolcaddöntős Bajnokok Ligája-kiesése után történt balhé miatt.

A spanyol és francia sajtó szerint a sportigazgató mellett a klub tulajdonosa, Nasszer al-Kelaifi is nehezen viselte a BL-búcsút, erőszakosan léptek fel az öltözőfolyosón, és be akartak jutni a holland játékvezető, Danny Makkelie öltözőjébe.

Az UEFA a játékvezetői jelentés megállapításai alapján fegyelmi vizsgálatot indított a két vezető viselkedése miatt.

A pénteki határozat értelmében sportszerűtlen viselkedés miatt egy találkozóra szóló eltiltást kapott Leonardo, de ez annyiban már nem is érinti a PSG-t, hogy a brazil szakembert a múlt hónapban elküldték a klubtól. Al-Kelaifit viszont nem marasztalta el a testület.

A West Ham United vezetőedzője, David Moyes egy, míg a csapatkapitány Declan Rice két találkozóra szóló eltiltást kapott. Előbbi sportszerűtlen viselkedésért, utóbbi a játékvezető inzultálásáért kapta a büntetését.

Mindkét vétkessel szemben az Európa-liga elődöntőjében az Eintracht Frankfurttól elszenvedett vereség alkalmával történtek miatt indítottak eljárást.

MTI

Fotó: Leonardo, a Paris Saint-Germain sportigazgatója / FORRÁS: AFP/BERTRAND GUAY