Szoboszlai és Szalah nélkül is magabiztosan menetel a Liverpool

liverpool fa cup

Fotó: Liverpool FC Facebook

A magyar válogatott Szoboszlai Dominikot sérülés miatt nélkülöző Liverpool 2-0-ra nyert az Arsenal otthonában vasárnap az angol labdarúgó FA Kupában a 32 közé jutásért rendezett mérkőzésen.

A bajnoki listavezető vendégek góljait Jakub Kiwior (öngól) és Luis Diaz szerezte.

Szoboszlai combsérüléssel küszködik, és szerdán, a Fulham elleni Ligakupa-elődöntő első meccsét is biztosan kihagyja.

Mohamed Szalah és Endo Vataru sem vett részt a mérkőzésen a Liverpool színeiben, a Newcastle United elleni újévi Premier League-mérkőzés után átmenetileg elhagyták a csapatot, hogy csatlakozzanak az afrikai, illetve az ázsiai kontinensbajnokságra készülő nemzeti válogatottjához.

Szalah az egyiptomi válogatottal az Afrikai Nemzetek Kupáján (január 13.–február 11.), míg Endo a japán csapattal az Ázsia-kupán (január 12.–február 10.) vesz részt a jövő év elején.

A londoni Emirates Stadion történetében először fordult elő, hogy egyik csapat sem játszott vörösben: a pályaválasztóként rendre piros-fehér Arsenal tiszta fehérben, míg a Liverpool lilában futballozott. A házigazdák azért szerepeltek rendhagyó öltözékben, mert csatlakoztak a No More Red elnevezésű kezdeményezéshez, melynek célja a késes támadások és a fiatalok között elharapózó erőszak elleni küzdelem.

MTI