Távozik a Budapest Honvéd skót vezetőedzője, Dean Klafuric az utód

Dean Klafuric

Dean Klafuric (balra) és Chris Docherty, a Honvéd sportigazgatója (Fotó: honvedfc.hu)

Távozik posztjáról Tam Courts, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd skót vezetőedzője, utódja a horvát Dean Klafuric lett.

A klub honlapján hétfőn közölte, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott a szakemberrel, aki júniusban vette át a csapat irányítását, és a szezonnyitón ült először tétmeccsen a kispesti kispadon. Együttesét 12 bajnoki és 2 kupamérkőzésen irányította, amelyeken 5 győzelem, 4 döntetlen és 5 vereség volt a mérlege.

A tájékoztatás kiemelte, a 41 éves Courtsnak fontos szerepe volt abban, hogy több akadémistát sikerült beépíteni a felnőtt csapat keretébe.

Nem sokkal később a klub bejelentette azt is, hogy a horvát Dean Klafuric az új vezetőedző. Az 50 esztendős szakember a Dinamo Zagrebnél volt U15-ös, U17-es és U19-es tréner, később a felnőtt csapatnál segítette Zoran Mamic munkáját, így részese volt a Dinamo 2016-os bajnoki és kupagyőzelmének. Dolgozott hazájában női szövetségi kapitányként, a férfiaknál az U20-as nemzeti együttes stábjában kapott szerepet, majd a szaúdi al-Nasszr és az egyesült arab emírségekbeli el-Ajn gárdájánál dolgozott asszisztensedzőként – utóbbival bajnoki címet is ünnepelhetett. A 2017/18-as szezonban csatlakozott a Legia Warszawához, ahol előbb másod-, majd vezetőedzőként dolgozott, a szezon végén pedig bajnok és kupagyőztes lett a lengyel együttessel. Legutóbb a ciprusi Etnikosz, majd a horvát Slaven Belupo edzője volt.

A Honvéd jelenleg a nyolcadik helyen áll az OTP Bank Ligában 13 megszerzett ponttal. A gárda legközelebb szombaton lép pályára, és fogadja a mögötte egy ponttal lemaradó, egy hete szintén edzőváltáson átesett MOL Fehérvár FC-t.

MTI