Corentin Tolisso

Fotó: fcbayern.om

Az elmúlt szezon végén megerősítést nyert, hogy a Bayern München két magasan képzett játékostól is megválna ingyenes átigazolással. Niklas Sule az év elején utasította vissza a szerződéshosszabbítást a Die Roten-től. Hamarosan kiderült a célállomása, ugyanis februárban megegyezett vele a Borussia Dortmund. Eközben Corentin Tolisso szintén májusban erősítette meg távozását a rekordbajnoktól.

Tolisso iránt nagy érdeklődésre lehetett számítani, hiszen a szezon során több klubbal is kapcsolatba hozták. Azonban úgy tűnik, hogy a francia középpályás visszatér a Ligue 1-be, miután öt évet töltött a bajoroknál.

Az RMC szerint Corentin Tolisso csütörtökön átesett az orvosi vizsgálaton, amely megpecsételte a Lyonba való visszatérését. A francia középpályást valószínűleg még a mai nap folyamán bemutatják a Lyon új játékosaként. Tolisso lyoni szerződésének hossza még nem derült ki.

A Bayern München 2017-ben 41,5 millió euróhoz közeli összegértigazolta le Tolissot. A francia középpályás eredményes debütáló szezont futott, mivel gólokat és asszisztokat adott a középpályáról. A jó debütálást azzal zárta le, hogy bekerült a 2018-as oroszországi világbajnokságot megnyerő francia válogatottba.

Tolisso számára a Bayernnél a második szezonban kezdtek lejtőre kerülni a dolgok. Miután megnyerte a világbajnokságot Franciaországgal, Tolisso keresztszalag-sérülést szenvedett a 2018/19-es szezon elején. Több mint nyolc hónapra esett ki. A francia középpályás a következő három évben továbbra is különböző sérülésekkel küzdött, ami korlátozta abban, hogy az első csapatban játszhasson.

Tolisso kvalitásához sosem férhetett kétség, hiszen mindig jól teljesített, amikor a Die Rotenben játszott. A sérülésekkel való szerencsétlenkedése miatt azonban a rendelkezésre állása gyenge volt. Széles körben elterjedt, hogy a Bayern fontolgatta a szerződéshosszabbítását, de ez nem volt anyagilag kivitelezhető megoldás a klub számára.

Forrás: bayernstrikes.com

Fotó: fcbayern.om