Három magyar csapat kezdi meg szereplését a Konferencia-ligában

kisvárda-szurkolók

Kisvárdai szurkolók MTI/Czeglédi Zsolt

A Konferencia-ligában érdekelt mindhárom magyar labdarúgócsapat megkezdi szereplését csütörtökön a selejtező második fordulójában.

Közülük egyedüliként a MOL Fehérvár FC vívja hazai pályán első meccsét az azeri Gabala ellen, amely hozzá hasonlóan bajnoki negyedik helyezettként került a sorozatba. A magyar együttes, amelynek még sosem volt azeri riválisa, a tavalyi fiaskó után mindenképpen javítani szeretne, mivel egy éve már a kvalifikáció első körében búcsúzott egy másik kaukázusi csapat, az örmény Ararat Jereván ellen. A fehérvári kispadon ez lesz az első tétmérkőzése a nyáron kinevezett új vezetőedzőnek, Michael Borisnak.

A legnehezebb ellenfele a Puskás Akadémiának lesz, amely a portugál hatodik helyezettel, a Vitória Guimaraes együttesével méri össze a tudását. A felcsútiak az OTP Bank Liga bronzérmeseként sorozatban harmadszor lépnek ki az európai kupaporondra. Korábbi szereplésük alapján nem lehetnek vérmes reményeik, mert eddigi három párharcukból csupán egyet nyertek meg, míg riválisuk az elmúlt tíz évben háromszor is az Európa-liga csoportkörében futballozott. A Guimaraes egyszer, 1987-ben járt Magyarországon, akkor a Tatabányát búcsúztatta 2-1-es összesítéssel.

A magyar élvonal ezüstérmese, a Kisvárda újoncnak számít a nemzetközi kupákban, és azonnal egy igen távoli mérkőzéssel kezd, mivel a kazah Kairat Almati vendége lesz. A Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában a kazah bajnokot, a Tobolt végül könnyedén búcsúztatta, de a hosszú utazás és a négyórás időeltolódás miatt idegenben alaposan megszenvedett az ellenfelével, s vélhetően hasonlót tapasztal majd a Kisvárda is. A Kairat Almati jelenleg hatodik hazája bajnokságában, egy ízben már találkozott magyar csapattal, 2006-ban a Fehérvár jobbnak bizonyult nála idegenben szerzett több góllal.

A visszavágókat egy hét múlva rendezik, a magyaroknak három párharcot kell nyerniük a csoportkörbe jutáshoz.

MTI

Címlapkép: Kisvárda-szurkolók – MTI/Czeglédi Zsolt