Utolsó percben bukta el a győzelmet a Honvéd

paksi fc

Fotó: Paksi FC Facebook

A Budapest Honvéd a mérkőzés utolsó percében kapott góllal végzett 3-3-as döntetlenre a vendég Pakssal vasárnap este a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójában.

A kispesti együttes első góljait, egyúttal első pontját szerezte meg a szezonban.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Budapest Honvéd-Paksi FC 3-3 (2-0)
———————————-
Bozsik Aréna, 1500 néző, vezeti: Karakó
gólszerzők: Lukic (14., 20. – mindkettőt 11-esből), Kerezsi (73.), illetve Varga (54., 59., 96. – a harmadikat 11-esből)
sárga lap: Kocsis (22.), Traore (91.), illetve Osváth (89.), Lenzsér (94.)
piros lap: Plakuscsenko (75.)

Honvéd:
——-
Szappanos – Szabó A., Prenga, Gomis (Bocskay, 60.) – Kocsis (Jonsson, 67., Mitrovic, 78.), Plakuscsenko, Cirkovic, Zsótér, Tamás – Lukic (Kerezsi, 67.), Ennin (Traore, 78.)

Paks:
—–
Rácz – Vas (Sajbán, a szünetben), Lenzsér, Kádár, Szabó J. – Balogh, Windecker – Bőle (Osváth, 47.), Haraszti (Böde, 80.), Szabó B. (Nagy R., 76.) – Varga

Az első csaknem negyedórában kevés izgalmat hozott a találkozó, majd kissé váratlanul büntetőt kapott és előnybe került a hazai csapat, mely a 20. percben már 2-0-ra vezetett egy újabb 11-est követően. Az első félidő folytatásában a Honvéd őrizte előnyét a kissé elbizonytalanadó vendégekkel szemben.

A fordulás után a paksiak bátrabban futballoztak és nagy helyzeteket ugyan nem alakítottak ki, ám két szabadrúgás után Varga fejeseivel az 57. percre egyenlíteni tudott. A folytatásban mindkét gárda gólra törően igyekezett játszani, újabb találatot pedig a hazaiak szereztek. A hazai szurkolók öröme viszont csak két percig tartott, Plakuscsenko ugyanis piros lapot érően szabálytalankodott. A hajrában a Honvéd visszaállt és fegyelmezetten védekezett, így a paksiak még helyzetig sem jutottak el, mégis egyenlíteni tudtak, miután Varga az utolsó percben értékesítette a harmadik Honvéd-gólt szerző Kerezsi szabálytalanságáért megítélt büntetőt.

MTI