Xavi kinyitja az ajtót Memphis előtt

memphis depay

Fotó: Barcelona FC Facebook oldala

Az edző nem tekinti elmozdíthatatlannak a holland csatárt, és a klub hajlandó lenne eladni, ha 25 és 30 millió közötti ajánlat érkezik.

Memphis Depay nem szerepel Xavi Hernandez terveiben. Az AS szerint a klub a héten tájékoztatta a játékos ügynökeit arról, hogy a játékos nem szerepel a Blaugrana edzőjének jövőbeli terveiben, így a legéletképesebb alternatíva az lenne, ha a nyáron találnának neki csapatot, különös tekintettel arra, hogy a csatár szerződése egy év múlva lejár. A klub megpróbál majd kiutat adni a játékosnak, és nagyon megkönnyíti a dolgát, amennyiben az ajánlat 25 millió euró körül van.

Xavi úgy véli, hogy Raphinha szerződtetésével  lezárná a szárnyakat, hiszen a brazil szélső mellett olyan játékosok vannak, mint Ferran Torres, Ansu Fati, Abde és a Granadában töltött kölcsönjáték után visszatérő Collado. Emellett még mindig várnak Dembélére, aki napról napra egyre közelebb kerül az igenhez. Ilyen panoráma mellett normálisnak tűnik, hogy a Blaugrana edzője zöld utat adott Memphis távozásának, egy olyan játékosnak, aki nem találta a helyét az edző palettáján, és akinek sok gondja volt a beilleszkedéssel.

Azok a „furcsa” üzenetek, amelyeket a holland csatár a héten a közösségi oldalakon keresztül küldözgetett, úgy is értelmezhetőek, mint harcias és nem konformista reakció a klubtól érkező „beadásokra”: „Látom, hogy bizonyos taktikákat játszottak körülöttem, mint futballista körül. Minden rendben van, Isten ezt szereti bennem… ezért vagyok kedvelt. Egész életemben nem voltam elég jó, nem alkalmaztam a szabványos külsőt, és nem volt megfelelő a viselkedésem. Ez történik, ha szabadon élsz. Ez a szezon hamarosan ijesztő lesz”.

Anélkül, hogy részletekbe bocsátkoznánk, egyértelműnek tűnik, hogy a klub magatartása Memphisnek fáj. Végül az FC Barcelonánál töltött ideje rövid életű lesz. Első és egyetlen évében a nemzetközi válogatott játékos összesen 38 mérkőzésen lépett pályára, és 13 gólt szerzett.

Mindenesetre a jövője nem dől el azonnal, így, ha nem történik váratlan, július 11-én megkezdi az edzéseket a Ciutat Esportivában, és nem kizárt, hogy tagja lesz az amerikai túrára utazó expedíciónak. A klubtól való távozása azonban tény, és nincs visszaút.

Forrás: as.com

Fotó: Barcelona FC Facebook oldala