Zlatko Dalic: Ez az igazi Messi

Zlatko Dalic

Fotó: EPA/Friedemann Vogel

Zlatko Dalic, a katari világbajnokság keddi elődöntőjében vesztes horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elismerte, hogy Lionel Messitől azt kapták, amit vártak, ezzel együtt sajnálja, hogy nem tudták aranyéremmel megkoronázni ennek a remek generációnak a teljesítményét.

A hétszeres aranylabdás sztár által vezetett argentinok 3–0-s sima győzelemmel vetettek véget az előző vb-n ezüstérmes horvátok idei menetelésének, s így ők jutottak a döntőbe. A Paris Saint-Germain támadója kulcsszerepet játszott a sikerben, ami nem lepte meg Dalicot.

„Sokat nem kell elmondani Messi képességeiről. Az elmúlt 15 évet tekintve valószínűleg ő a világ legjobbja és ezúttal is nagyon jól és veszélyesen játszott” – fogalmazott a szakember.  “Ő jelentette a különbséget. Ez az igazi Messi, erre számítottunk” – tette hozzá.

A saját csapatával kapcsolatban Dalic megjegyezte, hogy ennek a generációnak valószínűleg ez volt az utolsó vb-je: „Jónéhányan közülük elértek egy bizonyos kort, a következő torna pedig 2026-ban lesz. Meglátjuk – mondta a szövetségi kapitány.  – Nagyszerű dolgokat értünk el a válogatottal. Úgy gondolom, ez a kivételes generáció, amely egymás után kétszer is bejutott a legjobb négy közé, a 2024-es Európa-bajnoksággal fejezi majd be a pályafutását. Óriási lett volna, ha egy vb-aranyéremmel tudjuk megkoronázni a teljesítményüket” – fejtette ki.

Saját jövőjével kapcsolatban Dalic úgy fogalmazott: folytatja, a szerződése 2024-ig, az Eb-ig szól, hat hónap múlva pedig a Nemzetek Ligája négyes döntőjében lépnek pályára.

MTI