Zubkov után Petrjak is a Sahtar Donyeckhez igazolt

Ivan Petrjak

Fotó: shakhtar.com/uk-ua

Ivan Petrjak a Sahtar Donyeck labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.

Az ukrán klub közösségi oldalán jelentette be, hogy szerződtette a MOL Fehérvár FC 28 éves szélsőjét, akivel négy évre szóló megállapodást kötött.

Petrjak 2018 nyarán a donyeckiektől került Magyarországra, és a bajnoki aranyérmes Ferencváros egyik kulcsjátékosa lett. A szurkolók részéről nagy felháborodást keltett, amikor egyéves kölcsönszerződésének lejártát követően az Üllői útról a nagy rivális Fehérvárhoz szerződött. A játékos a székesfehérvári alakulattal bajnoki ezüst- és bronzérmesként végzett.

A Sahtar honlapján kiemelte: az ötszörös válogatott Petrjak magyar klubjaiban összesen 160 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 34-szer volt eredményes és 38 gólpasszt adott.

A Sahtar két héttel ezelőtt igazolta le Petrjak honfitársát, Olekszandr Zubkovot. A donyecki nevelésű támadó 2019 nyarán került a Ferencvároshoz, és végig az Üllői úton szerepelt. Az ukrán Szerhij Rebrov vezetőedző tavaly nyári távozását követően azonban a korábbi alapembernek számító Zubkovnak már csak kiegészítő, majd epizódszerep jutott.

MTI