10 tipp amivel feldobhatod a lakásod

ablak2

Számos módja van annak, hogy egy házat igazi otthonná tegyünk. A berendezés módja sokat elárul a személyiségünkről és stílusunkról. Érdekeljen akár klasszikus és időtálló stílust, vagy inkább a trendek követését keresd. Különböző stílusokat is keverhetsz, hogy egyedi megjelenést hozz létre, amely teljesen a sajátod.

Nem számít azonban, végül milyen irányt választasz, a lakberendezésnek ugyanis van néhány alapelve, amelyeket érdemes mindig betartani. A lakberendezés nem szerencsejáték, amit az online bukméker weboldalak irányítanak – itt biztosra lehet menni!

A következő 10 tipp segít a praktikus és stílusos otthon megteremtésében!

A legfontosabb szempontok

  1. Készíts tervet: Mielőtt elkezdenéd a vásárlást vagy az első változtatásokat, fontos, hogy legyen határozott elképzelésed. Milyen helyiségekben fogsz dolgozni? Mennyi a költségvetésed? Milyen stílusra készülsz? A gondos tervezés segít abban, hogy jobb döntéseket hozz, és elkerüld a költséges hibákat.

  1. Kezdd az alapokkal: Ez azt jelenti, hogy bútorokat, festményeket vagy más műalkotásokat, valamint szőnyegeket vagy egyéb padlóburkolatokat érdemes beszerezni először. Ha ezek a dolgok a helyükön vannak, elkezdheted a kiegészítők felszerelését és a kisebb helyek kialakítását.

  • Ne félj a színektől: Ha lakberendezésről van szó, sokan tartanak a változatos vagy élénk színek használatától. Ragaszkodnak a semleges színekhez, mint a bézs, a fehér és a szürke. De egy élénkebb szín valóban feldobhatja a teret. Csak vigyázz, nehogy túlzásba ess!

  • Használj bőven személyes tárgyakat: Az egyik legjobb módja annak, hogy otthonunkat egyedivé tegyük, ha megtöltjük a teret számunkra jelentéssel bíró tárgyakkal. Családi fényképek, saját festmények vagy kézzel készült tárgyak, esetleg szeretteinktől kapott ajándékok mind megfelelőek lehetnek.

  • Gondolj a praktikusságra: Gondoskodj elegendő ülőhelyről, tárolóhelyről és világításról. Fontold meg, hogyan és milyen célból fogod használni az egyes tereket. Érdemes minden tevékenységhez elkülöníteni egy külön helyiséget, legyen akár munka, szórakozás vagy étkezés. Ennek pozitív hatása lesz az életmódodra is.

  • Ügyelj a részletekre: Az apró részletek igazán különlegessé tehetik a teret. Ide tartoznak például a párnák, díszdobozok, gyertyák és vázák. Ha ezekre odafigyelsz, garantáltan hangulattal bíró otthont tudsz majd kialakítani.

  • Kiegészítők: Ha a nagyobb változtatásokkal végeztél, ideje beszerezni a kiegészítőket. Itt lehetsz igazán kreatív! A megfelelő kiegészítők hozzáadásával életre keltheted és a magad ízlésére szabhatod az összes helyiséget. Fényfüzérek, falipolcok, falikárpitok – néha a legkisebb dolgoknak van a legnagyobb hatása.

  • Ne feledkezz meg a kültérről: Amikor a legtöbben a lakberendezésre gondolnak, csak a beltérre fókuszálnak. A kerti bútorok, a növények elrendezése és a világítás mind odafigyelést igényel. Ha van egy hangulatos kertünk, akkor van egy jó helyünk a pihenésre.

Néhány egyszerű ötlettel tehát igazán különlegessé teheted otthonod tereit. Természetesen ez csak néhány tipp. Sok mást is találhatsz az interneten, magazinokban és könyvekben is. Bármilyen stílust választasz végül, a lényeg, hogy az megfeleljen a magad ízlésének!