Hatgólos meccsen verte meg a Mezőkövesd a roppant gyenge Debrecent

Mezőkövesd Zsóry

Mezőkövesd Zsóry Facebook

A Mezőkövesd 4-2-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójának hétfői mérkőzésén. A borsodi együttes először nyert a szezonban, míg a hajdúságiak három döntetlen után először veszítettek.

OTP Bank Liga, 4. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 4-2 (3-1)
——————————————-
Mezőkövesd, 1600 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Madarász (13.), Besirovic (17., 66. – a másodikat tizenegyesből), Drazic (35.), illetve Szécsi (6.), Bárány (46.)
sárga lap: Vajda (41.), illetve Babunszki (32.), Horváth (39.), Bévárdi (45+2.), Lagator (65.), Neofitidisz (73.), Bárány (95.)
piros lap: Cseke (81.)

Mezőkövesd:
———–
Piscitelli – Pillár, Lukic, Bobál – Madarász (Kállai, 82.), Nagy G., Cseri (Cseke, 53.), Besirovic, Vajda – Drazic (Molnár, 82.) – Kis (Selmani, 20.; Karnyicki, 82.)

Debrecen:
———
Megyeri – Bévárdi (Varga J., 67.), Romancsuk (Lagator, a szünetben), Charleston, Manrique – Neofitidisz, Dzsudzsák – Baranyi (Baráth P., a szünetben), Horváth K. (Olawale, 69.), Szécsi – Babunszki (Bárány a szünetben)

Jobban kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, a hatodik percben meg is szerezte a vezetést, majd ezt követően percekig egyértelműen fölényben játszott. Ám nem sokáig, mivel a hazaiak váratlanul még az első negyedóra végén egyenlítettek, a gól után pedig átvették az irányítást. A Debrecen a kapott góltól teljesen megzavarodott, Supka Attila vezetőedző csapata pedig gyorsan egy újabb góllal átvette a vezetést és a félidő további részében is sokkal jobban játszott a hajdúságiaknál, és a játékrész derekán növelte előnyét.

A fordulás után tulajdonképpen azonnal szépített a DVSC, de húsz perc meddő vendég mezőnyfölény után visszaállította a kétgólos különbséget a házigazda. A folytatásban már csak Cseke brutális talpalása és kiállítása okozott izgalmat, az eredmény azonban nem változott.

A Debrecen roppant gyenge teljesítményt nyújtott, a Mezőkövesd így megérdemelt győzelmet aratott.

MTI