gavi spanyol válogatott

FC Barcelona hivatalos Facebook oldala

A Barcelona és a spanyol válogatott korszakos tehetsége, Gavi hónapok óta nem tud megegyezni szerződéshosszabbításáról a Barcával, így más top csapatok érdeklődését is felkeltette a játékos. A Liverpool vagy a Manchester City is hajlandó lenne kifizetni a játékos 50 milliós kilépési záradékát, ám sajtóhírekből kiderült, hogy júniustól ez az ár már 100 millió euróra emelkedik.

A játékos kivásárlási ára jelenleg 50 millió euró. Gavi 2020. szeptemberében megkötött szerződése alapján azonban a harmadik évben ez az összeg megduplázódik, azaz 100 millió eurót kell kifizetnie júniusban annak a klubnak, aki szeretné elvinni a fiatal játékost Barcelonából.

Több klub érdeklődése ellenére a játékos szándéka az, hogy maradjon a katalán klubnál és meghosszabbítsa szerződését. A tárgyalások nem könnyűek. Iván de la Peña, a játékos ügynöke egy jó szerződést szorgalmaz, a Barcelona pedig nem enged a klub rossz gazdasági helyzete miatt.

Joan Laporta az elmúlt hétvégén tett néhány nyilatkozatot, amelyben biztosította, hogy nagyon közel állnak ahhoz, hogy megegyezzenek a játékossal és meghosszabbítsák a szerződését. A labdarúgó eközben hallgat, és várja, hogy a tárgyalás egyik vagy másik irányban megoldódjon. Xavi Hernández számára alapvető fontosságú a középpályás szerződésének meghosszabbítása.

Forrás: marca.com

Fotó: FC Barcelona hivatalos Facebook oldala