Xavi kitette Piquét a Barcelonából?

Gerard Pique

Fotó: MTI/EPA/Alejandro Garcia

Sajtóhírek szerint Xavi kíméletlenül közölte a négyszeres Bajnokok Ligája-győztessel, hogy „már nincs rá szükség” a Barcelonánál.

A Barcelona edzője, Xavi állítólag közölte Gerard Piquével, hogy „fizikai problémái” és „pályán kívüli, szakszerűtlen viselkedése” miatt feleslegessé vált.

Ezt a spanyol Sport című lap írja, amely szerint Xavi úgy véli, hogy minden fél számára az a legjobb megoldás, ha a védő elhagyja a klubot.

A korábbi középpályás nem tagadja Pique futballtudását, azonban úgy véli, nincs meg benne a fizikai képesség ahhoz, hogy egy teljes szezont kibírjon a legmagasabb szinten. Ráadásul a 35 éves játékosnak több üzleti érdekeltsége is van, ami a „fő problémája a pályán kívül”.

Pique nagyon szeretne a Nou Campban maradni, és 2024-ig van szerződése, eközben a Barca állítólag 40 millió eurónyi bérrel tartozik, vagyis ’99 százalékos’ valószínűséggel marad.

A beszámoló hozzáteszi, hogy Pique maradni akar és megküzd a helyéért a csapatban, és kész ‘keményebben edzeni’, mint valaha, és ‘feladni más kötelezettségeit’ annak érdekében, hogy újra a legjobb formáját hozza.

Xavi a hírek szerint a legendás védő helyére a sevillai Jules Koundé-t szeretné elhozni, akire egyelőre nem igazán van pénze a Barcának, másrészt a Premier League-ben szereplő Chelsea egyik legfőbb célpontja.

Pique a Barca történetének egyik legkitüntetettebb játékosa. Több mint 600 mérkőzésen lépett pályára a Blaugrana színeiben, és nyolc La Liga-, négy Bajnokok Ligája- és hét Copa del Rey-győzelmet szerzett.

Fotó: football365.com

Fotó: MTI/EPA/Alejandro Garcia