825 gól született a maratoni orosz focimeccsen

labdarúgás foci labda

Fotó: ChaosSoccerGear / Pixabay

Amatőr játékosok 26 órán át fociztak Oroszországban. A játékosok kétóránként álltak meg néhány percet pihenni, majd szaladtak is vissza a pályára. A maratoni mérkőzésen összesen 825 gól született, a helyi tisztviselők úgy döntöttek, hogy a meccs bekerülhet az Oroszországi Rekordok Könyvébe.

Rekordhosszú labdarúgó-mérkőzést jegyeztek fel Moszkva külvárosában. A játékosok a Luzsnyiki Olimpiai Sportkomplexum futballpályáján mérették meg magukat. A barátságos mérkőzésen két hétfős csapat játszott, összesen 26 órán át. A meccs szombat délben kezdődött, és másnap délután kettőkor ért véget. A játékosok kétóránként pihenhettek 8 percet, majd vissza is álltak a pályára.

A maratoni mérkőzésen összesen 825 gól született.

A játékosok száma miatt nem tekintették hivatalos mérkőzésnek az eseményt, de a helyi tisztviselők úgy döntöttek, hogy a 26 órán át tartó meccs bekerülhet az Oroszországi Rekordok Könyvébe.

A világ leghosszabb focimeccsének a manchesteri Stertford középiskola focipályája adott otthont 2013-ban. A játékosok összesen 72 órán át rúgták a bőrt, és ezzel világrekordot döntöttek. A rekorder meccs összesen 48 kilencvenperces mérkőzés időtartamának felel meg. Az amatőr játékosok ötóránként álltak meg pihenni, a végeredmény pedig 603-462 lett.

Forrás: hirado.hu / Oddity Central