Foci-Eb: Előkelő helyen szerepel Szoboszlai

SZOBOSZLAI Dominik

Szoboszlai Dominik gólöröme a Magyarország - Koszovó barátságos labdarúgó-mérkõzésen a Puskás Arénában 2024. március 26-án. MTI/Illyés Tibor

Szoboszlai Dominik lesz a 20. legértékesebb labdarúgó a pénteken rajtoló németországi Európa-bajnokságon.

A KNK PR&Média ügynökség hétfői tájékoztatása szerint a Transfermarkt átigazolási oldal rangsorában a magyarok csapatkapitánya a 24 résztvevő ország teljes keretét tekintve a 20. helyen áll. Nem volt még olyan kontinenstorna, amelyen magyar labdarúgó ilyen előkelő helyen szerepelt volna.

Ami viszont a távolmaradókat illeti, összesen 573 millió euró „hiányzik” majd az Eb-ről, ez azokat a klasszisokat takarja, akik már biztosan nem lesznek ott a seregszemlén.

Tulik Ágnes, a vegas.hu sportfogadási oldalt üzemeltető LVC Diamond Kft. marketingigazgatója emlékeztetett arra, hogy

nem lesz ott a holland válogatottban a Bajnokok Ligája-döntős Borussia Dortmund balhátvédje, Ian Maatsen, továbbá nem kapott meghívót az olasz bajnokság legjobb támadói között emlegetett Joshua Zirkzee, a Bologna játékosa sem.

Szintén otthon marad a Barcelona játékosa, Pablo Martín Páez Gavira – ismertebb nevén Gavi –, aki éppen egy válogatott meccsen dőlt ki hosszú időre. Ha lenne „kimaradó álomcsapat”, annak a kapujában minden bizonnyal a Real Madrid sztárja, Thibaut Courtois állna, aki sérüléséből ugyan visszatért, de a belgák így sem viszik el a kontinensviadalra. Egy másik Real-csillag, David Alaba sem lesz ott az osztrákoknál, őt ebben térdsérülése gátolja.

MTI