Mozgalmas nyár elé néz az Arsenal?

fábio vieira

Fotó: dailycannon.com

Az Arsenal leigazolta Fábio Vieirát Portóból; Youri Tieleman és Gabriel Jesus lehet a következő?

Az Arsenal leigazolta Fábio Vieirát a Portótól. A portugál klub péntek reggel megerősítette az átigazolási megállapodást. Miután Vieira és az Arsenal megegyezett a személyes feltételekről és az orvosi vizsgálatot is elvégezte, a Porto 35 millió eurót kap, plusz 5 millió euró teljesítményalapú bónuszt. Az Arsenal számára a Vieira üzlet csak a kezdete egy mozgalmas átigazolási szezon kezdetén, hamarosan Youri Tielemans (Leicester City) és Gabriel Jesus (Man City) átigazolása is megtörténhet.

Ami Vieirát illeti, ezen a nyáron csak Aurélien Tchouameni (Monacótól a Real Madridhoz), Darwin Núñez (Benficától a Liverpoolhoz) és Erling Haaland (Dortmundtól a Man Cityhez) volt drágább. A 22 éves játékosnak a szezon második felében sikerült a Porto sztárjává válnia. A rugalmas támadó középpályás Vieira a szezon első felében többnyire a kispadon ült, a tavaszi szezonban viszont végre elérte az áttörést.

A Porto világossá tette, hogy az üzlet véglegesítése még mindig attól függ, hogy Vieira átmegy-e az orvosi vizsgálaton, és megegyezik-e a személyes feltételekről – mindkettő egyelőre formalitásnak számít. Vieira a Porto klubtörténelmének tíz legdrágább távozó átigazolása közé kerülhet.

Vieira csak a kezdet – Tielemans és Gabriel Jesus érkezése még hátravan

Az Arsenal számára azonban a Vieira üzlet csak a kezdet. Az Arsenal szurkolók is megnyugodhatnak, akik aggódnak, hogy Vieira átigazolása véget vethet a Tielemansért folytatott hajszának. A CBS Sports riportere, Ben Jacobs pénteken rámutatott, hogy az üzletek egymástól függetlenek. Továbbá az Ágyúsok folytatják a Manchester City szélsőjének, Gabriel Jesusnak a leigazolására irányuló erőfeszítéseiket. Vieira tehát csak a kezdet az Arsenal menedzsere, Mikel Arteta számára, hiszen a spanyol szeretné visszavezetni a klubot a Premier League legjobb négy közé.