Lionel Messi megdöntötte Cristiano Ronaldo mezeladási rekordját

Messi PSG

Lionel Messi megdöntötte régi riválisát, Cristiano Ronaldót a mezeladási rekordot illetően, az argentin Barcelonából a PSG-hez igazolt átigazolása egyenlőre marketing álomnak bizonyult.

Messi ebben a szezonban a Ligue 1-ben küszködött a pályán, mindössze hat gólt szerzett, és bár lenyűgöző 15 assziszttal járult hozzá csapata bajnoki címéhez, első franciaországi szezonját a szakértők inkább bukásként értékelték.

Nasser Al-Khelaifi, a PSG elnöke azonban arról beszélt, hogy a hétszeres aranylabda győztes milyen hatással volt a klub kereskedelmi bevételeire, és ezt tükrözi az a félelmetes számú mezeladás, amit a csapatnak generált.

Kiderült, hogy a PSG az elmúlt szezonban több mint egymillió pólót adott el – ennek 60%-át Messi 30-as számú mezének köszönhetően.

Bár Cristiano Ronaldo Manchester Unitedhez való visszatérése után a portugál tavaly szeptemberben becslések szerint 217 millió euró (187 millió font) értékű mezeladást generált, a Messi mögötti lendület nem állt meg, és több hivatalos mezt adott el, mint ősi riválisa.

A PSG elérte a felső határt a mezeladásokban?

A PSG a világ labdarúgásában is a legtöbb pólót értékesítő klub, ezzel megelőzte a Vörös Ördögöket.

Marc Armstrong, a PSG vezető partnerkapcsolatokért felelős tisztviselője a Marcának elmondta: “A kereslet 30-40 százalékkal nőtt a mezek iránt, és ami igazán megállíthatja ezt, az a kínálat. Amikor egy ilyen nagyságrendű átigazolás történik, Cristiano Ronaldo a Unitedhez például, azt gondolhatnánk, hogy a pólók eladásából fogják kifizetni őt, de ez nem így van.

“Nem lehet sok extra pólót gyártani. Elértük a plafont. Senki sem tudja kielégíteni ezt a keresletet. Már most is rengeteg pólót adunk el, talán többet, mint bármelyik másik csapat a világon egy játékosért, és ezzel a következő szintre kerültünk. Nagy a kereslet az életstílus-termékek iránt, a Jordan márkából származó bevétel óriási, de a kereslet még inkább megnő, ha egy olyan játékost szerződtetünk, mint Messi”.

A PSG becslései szerint több mint 700 millió eurós bevételre tettek szert, mióta Messi aláírt – ez rekordot jelent a klub számára.