A Milan lemaradhat Renato Sanches átigazolásáról is, megjelent a PSG

Renato Sanches

Fotó: Renato Sanches Facebook oldala

A legújabb hírek szerint Renato Sanches a PSG-hez igazol, mert a Milan tulajdonosai nem hajlandóak kifizetni a LOSC által megszabott 30 millió eurós árát. A helyzet kísértetiesen hasonlít Sven Botman átigazolási ügyére, ahol a játékos ugyan az olaszokat preferálná, de Newcastle United jóval nagyobb összeget ajánlott fel a középhátvéd átigazolásáért mint az AC Milan. A hírek szerint egy megismétlődő átigazolási fiaskó akár Paolo Maldini távozását is kiválthatja.

Egészen tegnapig minden forrás arra utalt, hogy Renato Sanches a Rossonerihez csatlakozik, miután hónapokkal ezelőtt megegyezett a személyes feltételekről.

A Lille-lel azonban soha nem tudtak megegyezni a díjról, és eddig nem is nagyon volt konkurenciájuk, a portugál válogatott játékos többször is kijelentette, hogy a San Siro a szívügye.

A dolgok közben megváltoztak, a le10sport, majd az RMC Sport is beszámolt róla, hogy a Paris Saint-Germain kb 30 millió eurós vételárral lépett elő, ami közel a kétszerese a Milan által kínált 15 millió eurónak.

Beszéltek a játékos környezetével is, és úgy tűnik, gyorsan meg is győzték őt.

Most a Calciomercato.com és a Milan átigazolási szakértője, Daniele Longo arra figyelmeztet, hogy a Rossonerinek nem áll szándékában megfelelni a 30 millió eurós vételi árnak, így Sanches a PSG felé veheti az irányt.

Az eseményeknek ezt a verzióját a Diario AS szakértője, Manu Sainz is megerősítette.

Hasonló problémával néztek szembe a LOSC védőjével, Botmannal, aki ugyan megegyezett a Milannal a személyes feltételekről, de a Newcastle United kényelmesen egy jóval nagyobb átigazolási díjat kínált a Lille-nek.

A Milannál egyre nagyobb a feszültség a színfalak mögött, Paolo Maldini és Ricky Massara még mindig nem írtak alá új szerződést, és június 30-án lejár a szerződésük.

A klubot a tulajdonosok irányítják, akik a RedBird közelgő átvétele ellenére még mindig az Elliott Management, és a Scudetto megszerzése után sem emelik az átigazolási költségvetést.

Renato Sanches elvesztése fél év után a töréspontot jelentheti Maldini és a Milan számára.

Renato Sanches PSG és Milan ajánlatának összehasonlítása

Renato Sanches úgy tűnt, hogy a nyáron a Milanhoz igazol, mielőtt a Paris Saint-Germain feltünt volna, és a szerződési ajánlatokban valóban jelentős különbség mutatkozik.

A legfrissebb hírek szerint a Rossoneri veszíteni fog a 24 éves portugál középpályás leigazolásáért folytatott küzdelemben, mivel nem hajlandóak a Lille által szabott 30 millió eurós árát elfogadni, és csak 10 millió eurót plusz 5 millió eurós bonuszt kínálnak. A Paris Saint-Germain ezzel szemben 30 millió eurós átigazolási díjat kínál, ami természetesen lényegesen vonzóbb a francia csapat számára.

Mint Nicolo Schira kiemelte, a két érdeklődő klub által Sanchesnek kínált szerződésekben is egyértelmű különbség van. A Milan ajánlata négyéves szerződés volt, szezononként nettó 3,5 millió euró értékben, plusz 1 millió eurós kiegészítéssel, míg a PSG ötéves szerződést ajánlott, szezononként nettó 5 millió euró értékben, plusz kiegészítéssel.

A portugál középpályás elvesztése komoly csapás Paolo Maldininek és a Rossonerinek, így az átigazolási időszak közeledtével kénytelenek lesznek egy újabb célpontot beazonosítani.