Perez : Erling Haaland csak a Real Madrid kispadjára férne be

Erling Haaland

Fotó: Fabrizio Romano Facebook oldala

A Real Madrid elnöke, Florentino Perez úgy látja, hogy a Manchester City új szerzeménye, Erling Haaland csak a Bajnokok Ligája-győztes csapat kispadjára férne be.

Haaland Európa egyik legkeresettebb csatára volt, mielőtt a City kifizette a Borussia Dortmund szerződésében szereplő 60 millió eurós kivásárlási díjat. Haaland csatlakozik Pep Guardiola csapatának a szezon előtti felkészüléshez, és a következő szezonban várhatóan fontos tényező lesz a Premier League bajnoki címért folyó versenyben.

Ezek a várakozások abból fakadnak, hogy 89 fellépésén 86 gólt szerzett a BVB színeiben, és bár az elmúlt idényben aggasztó sérülések gyötörték, megérdemelte, hogy a világ egyik legragyogóbb fiatal labdarúgójaként tartsák számon.

Miért nem szerződtette Haalandot a Real Madrid?

Perez szerint azonban Haaland nem férne be a Real Madrid kezdőjébe, amely a remek formában lévő Karim Benzema jelenlétének köszönhetően bővelkedik sztárokban a 9-es poszton.

Arról beszélve, hogy a Los Blancók miért nem voltak intenzívebben jelen a Haaland szerződtetéséért folytatott versenyben, az elnök az El Chiringuitónak nyilatkozott: „A Mbappe-ügylet nem okozott problémát a Haaland-ügyletnek, abszolút nem. Nekünk itt van Benzema, így lehetetlen volt, hogy Haaland Karimmal együtt legyen a kezdőben. Nem szerződtethetjük Haalandot azért, hogy a kispadon maradjon. Haaland egy csodálatos, fantasztikus játékos”.

A Real Madrid valóban lemaradt Mbappéról a nyár elején, mivel a PSG frontembere úgy döntött, hogy új hároméves szerződést ír alá Párizsban, ahelyett, hogy a Bernabeuba igazolt volna. Ez a döntés megrázta a spanyolokat.

Benzema formája azonban megnyugtatta őket, különösen azért, mert döntő szerepet játszott abban, hogy a Madrid rekordot jelentő 14. Bajnokok Ligája címét szerezte meg. A francia válogatott 34 évesen pályafutása legeredményesebb szezonját élte, 46 mérkőzésen 44 gólt szerzett és további 15-öt készített elő.

A támadásban történő erősítés helyett a Real Madrid eközben szokatlan módon a középpálya megerősítésében volt aktív résztvevője az átigazolási piacnak. A védekező középpályás, Aurelien Tchouamenit 100 millió euróért szerződtették a Monacótól.