A Juventus is fontolgatja a Barcelona középhátvédjének, Clement Lenglet-nek a megszerzését

Clement Lenglet

Fotó: Clement Lenglet Facebook oldala

A Juventus a Diario Sport beszámolója szerint fontolgatja a Barcelona középhátvédjének, Clement Lenglet-nek a megszerzését. Ugyan előnyben részesítik a Napoli játékosát, Kalidou Koulibalyt, de ő inkább a Barcelonába szeretne menni. Ezért a Juventus fontolgatja Lenglet, valamint a Lazio játékosának, Francesco Acerbinek a leigazolását, hogy betöltsék a középhátvéd poszton keletkezett hirtelen űrt.

Giorgio Chiellini és Merih Demiral is elhagyta a Juventust a nyáron, így hiány van a védelem közepén. A sors fintora, hogy Lenglet jövőre Matthijs de Ligt – akivel a Barcelonát régóta kapcsolatba hozták – társa lehet Torinóban, amennyiben a váltás megtörténik.

A franciaországi Beauvais-ban született Lenglet a Ligue 1-ben szereplő Nancy-nál kezdte pályafutását, és 2013-ban betört az első csapatba. Három és fél év után került a La Ligába a Sevillához, és 18 hónappal a Sanchez-Pizjuanra érkezése után a Barcelonához igazolt. Barcelonai karrierje fényesen indult, de az elmúlt szezonokban elhalványult.