Hivatalos: Aurelien Tchouameni 100 millió euróért szerződik a Real Madridhoz

Aurelien Tchouameni Real Madrid

Fotó: football-espana.net

A Real Madrid sikeresen lezárta Aurelien Tchouameni szerződtetését a Monacótól egy több mint 100 millió euróra becsült üzlet keretében.

A francia középpályás iránt a Liverpool és a Paris Saint-Germain is érdeklődött, de a monacoi játékos mindig is a spanyolországi átigazolást preferálta volt a szívügye.

A Monaco 80 millió eurót kap Tchouameniért, továbbá több mint 20 millió eurós bónuszt bizonyos feltételek telesülésével. A 22 éves játékos pedig hatéves szerződést kötött a Madriddal.

Többször is úgy nézett ki, hogy az üzlet megrekedt, miután a Real kezdetben nem tudott megegyezni a Monacóval. A Bajnokok Ligája sikerüket követően a spanyolok megemelték az ajánlatukat, ezzel kitötték a PSG-t és a Liverpoolt is a versenyből.

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp személyesen is felhívta Tchouamenit, hogy megpróbálja meggyőzni őt az Anfieldre való költözésről, de a játékos inkább a Madrid mellett döntött.

Tchouameni 95 alkalommal lépett pályára a Monaco színeiben, és nyolcszor volt eredményes, miután 2020 januárjában 20 millió euróért megvetták a Bordeaux-tól.

A francia válogatottban 10 alkalommal lépett pályára, és egyszer betalált, és várhatóan nagy szerepet kap a közelgő világbajnokságon a madridiak sztárjai, Eduardo Camavinga és Karim Benzema mellett.

Tchouamenit a világ labdarúgásának egyik legígéretesebb védekező középpályásaként tartják számon, és Kylian Mbappe után a Monaco történetének második legnagyobb eladása volt.

A Monaco eközben a pletykák szerint a brightoni Yves Bissoumát és a lille-i Amadou Onanát is figyeli Tchouameni lehetséges utódjaként.