Darwin Nunez: Benfica elfogadta a Liverpool 100 millió eurós átigazolási ajánlatát

Darwin Nunez Benfica

Fotó: football-espana.net

A Liverpool hivatalos, 100 millió eurós átigazolási ajánlatát elfogadta a Benfica a támadó Darwin Nunezért.

A Vörösök 80 millió eurót fizetnének előre, amit esetleg 20 millió euró teljesítményfüggő bónusz követhet.

Ez az átigazolási saga gyors lezárását jelentené, a FociTipp először június 8-án hozta nyilvánosságra, hogy Nunez és a klub már megegyeztek a feltételekről. Ötéves szerződést ír alá a Vörösökkel, amelynek értelmében heti 250 000 euró felett kereshet.

Az Anfieldi klub számára ez egy hatalmas fogásnak számít, tekintve, hogy mekkora verseny volt az uruguayi válogatott csatárért, aki korábban a Penarol és az Almeria színeiben is megfordult, mielőtt 2020-ban mindössze 24 millió euróért Portugáliába igazolt volna.

Európa számos vezető klubja figyelte a csatárt, többek között a Manchester United és a Real Madrid.

A Real Madrid is érdeklődött a 22 éves játékos iránt, de a csatár, aki az elmúlt szezonban 41 fellépésen 34 gólt szerzett a Benfica színeiben, mindig is csak a Premier League-be való átigazolást tartotta szem előtt.

Nunez érkezésével tovább átalakulhat a Liverpool csatársora, amely januárban kezdődött, amikor leigazolták Luis Diazt a Portótól.

Sadio Mane, Mohamed Salah és Roberto Firmino szerződése 2023-ban lejár, és különösen a szenegáli válogatott sztár jövőjét övezi bizonytalanság, akit szorosan összefüggésbe hoztak a Bayern Münchennel. Elképzelhetetlennek tűnik, hogy a Liverpool mindhármukat megtartja, tekintve, hogy már a 30. életévüket is betöltötték.

Nunez a Liverpool második jelentős nyári szerződtetéseként érkezne, Fabio Carvalho Fulhamtől való átigazolása után. Emellett a Vörösök közelednek az Aberdeen hátvédjének, Calvin Ramsay-nek a megszerzéséhez is.