A La Liga főnöke csalónak nevezte a PSG vezért, Al-Khelaifit

Javier Tebas

Fotó: football-espana.net

Javier Tebas, a La Liga elnöke szidalmazta ismét PSG elnökét, Nasszer Al-Khelaifit. A két fél közötti szócsatározás tovább folytatódik.

Al-Khelaifi kihasználta az alkalmat, hogy a spanyol, a francia és az olasz médiában adott számos interjúban kritizálta a spanyol bajnokságot, és különösen a Real Madridot és a Barcelonát.

A Ligue 1-es bajnokok elöljárója a klub által Kylian Mbappénak fizetett bérekkel kapcsolatos kritikákra reagált. Al-Khelaifi azt állítja, hogy a Los Blancók által letett pénzügyi ajánlat nagyobb volt, mint a PSG-é.

Ennek ellenére a médiában mindhárom fél között folyik a harc.

„Ez az Al-Khelaifi egy másik szinten van” – írta Tebas a Twitteren. „Mindannyiunkat hülyének néz (még ő maga sem hiszi el a hazugságait), most pedig megjelenik a Marcában, hogy büszkeséggel és arroganciával „újgazdag” leckéket adjon.

„A szabályok nem léteznek a PSG számára. Továbbra is a fenntartható, csalás nélküli futballért fogunk küzdeni”.

Mit mondott Al-Khelaifi?

Tebas válasza több, a PSG részéről érkező éles bírálat után érkezett, amelyek közül a legsértőbbek szerdán jelentek meg a sajtóban.

„Ki az a Tebas? Nem ismerem őt” – mondta a Marcának a La Liga elnökének kritikájára reagálva. „Nem avatkozunk bele más klubok, más bajnokságok vagy szövetségek ügyeibe, ez nem a mi stílusunk. De azt nem fogadom el, hogy leckéket adnak nekünk.

„Minden évben, minden nyáron ugyanez a helyzet. Hogy nem tiszteljük ezt, hogy nem tiszteljük azt… Mi tudjuk, hogy mit tehetünk és kit szerződtethetünk, mi jobban tudjuk, mint ő, és senki nem mondhatja meg nekünk, hogy mit kell tennünk…

„Ő nem tud semmit, és a bajnokságára kellene koncentrálnia, mivel a spanyol bajnokság egy kicsit halott.”

Ez egy olyan vita, ami valószínűleg nem fog sehova sem vezetni, az Al-Khelaifi és Tebas közötti ellenségeskedés már régóta húzódik.