A Boca Juniors lett az argentin bajnok

Boca Juniors bajnok

Fotó: Boca Facebook

A Boca Juniors 35. alkalommal nyerte meg az argentin labdarúgó-bajnokságot, amelyet vasárnap az Independiente elleni hazai 2-2-es döntetlennel zárt.

A pontvadászatban vasárnap rendezték az utolsó, 27. fordulót, melyet megelőzően egyetlen pont választotta el a Boca Juniorst és a második Racing Clubot. A játéknap rendkívüli izgalmakat tartogatott, ugyanis a Boca Juniors hiába érezhette magát bajnoknak az Independeiente elleni rangadó hajrájára fordulva, a rivális a 81. percben egyenlített. Ugyanakkor ez még mindig a Buenos Aires-i együttesnek kedvezett, mivel a párhuzamosan futó Racing-River Plate meccsen a vendégek a 80. percben egyenlítettek.

A hajrá aztán további fordulatokat tartogatott, mert amíg a Boca nem tudta visszavenni a vezetést, addig a bajnoki rivális a 90. percben büntetőt rúghatott, s ha értékesíti, virtuálisan a tabella élére ugrik. Jonathan Galvan azonban elhibázta a tizenegyest, ráadásul a River Plate a 95. percben a kegyelemdöfést is bevitte és 2-1-re nyerni tudott, így a Boca Juniorsnak aranyat ért a döntetlen. 

A Racing Club két pont hátránnyal zárt a második helyen, a harmadik helyet pedig sikerével a River Plate szerezte meg, mivel a fordulót megelőzően még előtte álló két csapat, a Huracan és az Atlético Tucumán is kikapott.

A Boca Juniors első bajnoki címét 1919-ben szerezte, legutóbb 2020-ban volt bajnok. A mostani a klub 35. bajnoki aranya, s összességében a 73. trófeája.

MTI