A Celta Vigo eladná Javi Galant

Javi Galan

Fotó: facebook

Tavaly nyáron az egyik legtöbbet emlegetett név Spanyolországban Javi Galan volt. Úgy tűnik, ezúttal is ez lehet a helyzet. Galan kiváló cselező, az előző szezonban csak Messi teljesített több sikeres cselt, mint ő, jelenleg Vinicius a riválisa e tekintetben.

Akkor épp egy kiváló szezonon van túl a Huesca csapatában, amely végül kiesett. A mindössze 4 millió eurós elengedési záradékkal több csapat is szemet vetett a balhátvédre, de a Celta Vigo volt az, amelyik megtette a döntő lépést.

Miután ezúttal is jó szezont futott Galíciában, kérőinek listája még hosszabb lett. A Mundo Deportivo szerint Javi Galan ügynökei megerősítették nekik, hogy a nyáron a piacra kerül a játékos. A Celta a nyáron szeretné átalakítani a csapatát, és bár nagyra értékelik a képességeit, nem zárkóznak el attól, hogy egy tisztességes összegért távozzon. A Celta legalább 15 millió eurót kérne érte.

Tavaly nyáron olcsónak tűnt az elengedési záradék, és a klubok remélik, hogy nem követik el kétszer ugyanazt a hibát. Az érdeklődő klubok között három spanyol csapat is van. A Barcelona érdeklődését már széles körben nyilvánosságra hozták, mivel konkurenciát keresnek Jordi Albának (Riqui Puig és Braithwaite is bevonható az üzletbe), de a Sevilla és az Atletico Madrid is képben van. A Fulham a jelek szerint a legutóbbi, akit kapcsolatba hoztak vele, míg Olaszországból a Lazio és a Fiorentina szemezget Galanért.

Forrás: football-espana.net

Fotó: facebook