A Leverkusen új csatárt szerződtet

Adam Hlozek Sparta Praga

A Bayer Leverkusen a németországi hírek szerint rohamléptekkel halad a nyári átigazolási időszak első jelentős szerződtetése felé. A Sport1 arról számolt be, hogy a Bayer 22 millió euróban állapodott meg a Sparta Prága csatárának, Adam Hlozeknek a szerződtetéséről. A csatár a jelek szerint ötéves szerződést ír alá a Bundesliga csapattal.

Hlozek az idei szezonban figyelemre méltó teljesítményt nyújtott a Fortuna Ligában, 29 bajnoki mérkőzésen nyolc gólt és 13 asszisztot szerzett. A 19 éves tehetséget jelenleg 19 millió euróra értékelik. A cseh válogatott játékost a tavalyi szezonban sokan gy vélték, hogy a West Hamhez igazol, de most úgy tűnik, hogy a játékos inkább a Leverkusenbe költözik, hogy a német élvonalban próbálhassa ki tehetségét. De vajon Hlozek érkezése azt jelenti, hogy a Leverkusen valamelyik csatárának eladását tervezi?

Hlozek érkezése Schick eladását jelenti Leverkusenben?

A szurkolók szerte az európai futballban érdeklődéssel figyelik Hlozek Leverkusenbe való szerződtetését, és azon tűnődnek, hogy a német csapat esetleg el akarja-e adni néhány jelenlegi csatárát, hogy helyet csináljon a fiatal sztárnak. És ebben így tűnik van logika, ha megnézzük a klub jelenlegi keretét. A következő szezon előtt a Leverkusen nem kevesebb, mint négy középcsatárral rendelkezik Joel Pohjanpalo, Lucas Alario, Sardar Azmoun és Patrik Schick személyében. Azonban míg az olyan klubok, mint a Bayern München vagy az Arsenal szurkolói abban reménykedhetnek, hogy utóbbit eladják a következő hónapokban, sokkal valószínűbb, hogy Pohjanpalo mellett Alario is távozik.

Schicket a Bayernnél sokan Robert Lewandowski potenciális utódjaként emlegetik, de több angol klubnál is kinézte magának a cseh középcsatárt. Mivel Schicknek 2025-ig szóló szerződése van, piaci értéke pedig 40 millió euró alatt van, a Leverkusen nem igazán akara eladni sztárcsatárát. És ha Alario és Pohjanpalo távozna, az ideális lehetőséget biztosíthat Hlozek számára, hogy beilleszkedjen Schick mellé, mielőtt honfitársa talán jövőre eligazolna.