Jude Bellingham

Borussia Dortmund Facebook

A Liverpool állítólag komoly előrelépést tett a Borussia Dortmund középpályásának, Jude Bellinghamnek az ügyében, a klub pedig szeretne megállapodni egy jövő nyárra kész üzletről.

Ezt állítja a Football Insider, akik azt állítják, hogy a Merseyside-i klub azon dolgozik, hogy a 19 éves játékos jövő nyáron az Anfieldre szerződjön, hasonlóan ahhoz, ahogyan Naby Keitával is tették, amikor a Red Bull Leipzigtől érkezett. A Vörösök egy évvel azelőtt jelentették be Keita szerződtetését, hogy ő hivatalosan is csatlakozott a klubhoz, és most Bellingham esetében is szeretnének hasonló megállapodást kötni.

A mindössze 19 éves angol válogatott játékos a Bundesliga-klub harmadik csapatkapitányaként került be a Dortmund vezetőségébe – ez egy tinédzsertől jelentős teljesítmény, ami sokat elmond a kvalitásairól. A tinédzser 2020-ban érkezett a Signal Iduna Parkba, amikor az angol Championshipben szereplő Birminghamtől jött, ahol megdöntötte az angol klub valaha volt legfiatalabb gólszerzőjének és játékosának rekordját.

A tehetséges tini 22,5 millió fontért (Transfermarkt) csatlakozott a fekete-sárgákhoz, ezzel megdöntve az akkori legdrágább 17 éves játékos átigazolási rekordját.

A Transfermarkt szerint Bellingham jelenlegi piaci értéke 72 millió font.

Forrás: caughtoffside.com