Szoboszlaiék minden bizonnyal kiszálltak a bajnoki versenyből

liverpool nunez

Fotó: Liverpool FC Facebook

A Liverpool 2-0-ra elveszítette az Everton elleni városi derbit a Premier League szerda este pótolt mérkőzésén, így lassan kimondhatjuk, hogy Jürgen Klopp búcsúidényében a csapata nem lesz bajnok.

A szerdai találkozót sem kezdte jól a Szoboszlai Dominiket is bevető Liverpool. A 3. percben Abdoulaye Doucoure járt közel a gólhoz, röviddel később pedig Alisson buktatta Dominic Calvert-Lewint, amiért büntetőhöz jutott az Everton. Végül ez csak figyelmeztető jel volt a Liverpoolnak, nem került hátrányba, mert a videószobában megállapították, hogy lesről indult az angol támadó, így visszavonták a tizenegyest.

A vendégek nem tanultak az esetből, a Liverpool játszott mezőnyfölényben, az Everton pedig veszélyesebben. Rászolgáltak arra, hogy ők kerüljenek előnybe, ami a 27. percben meg is történt. Ben Godfrey lövésével még semmire sem ment a házigazda, de aztán Jarrad Branthwaite elé keveredett a labda, és ő a jobb alsóba lőtt. (1-0)

A szünet előtt felpörgött a Liverpool, de hátrányban zárta az első félidőt. A fordulás után egyre-másra próbálkoztak a Vörösök, ám ahogy azt már az elmúlt hetekben megszokhattuk tőlük, ezek gyenge lövések voltak.

A másik oldalon szó sem volt ilyesmiről. Az 57. percben Dwight McNeil tornáztatta meg Alissont, majd az ezt követő szögletből Calvert-Lewin gólt fejelt. (2-0)

Szoboszlai Dominiket megrúgták korábban, ezért ekkor már a lábát fájlalva mozgott. Nem jelentett meglepetést, hogy a 63. percben lecserélték. A kispadra is grimaszolva ült le a magyar középpályás, aki mellett Curtis Jonest és Ibrahima Konatét is lecserélte Jürgen Klopp. Őket Harvey Elliott, Wataru Endo és Jarell Quansah váltotta.

A vendégek kétgólos hátrányban sem veszítették el a reményt, a mérkőzést viszont igen. Így három pont a hátrányuk az Arsenallal szemben, míg a két meccsel kevesebbet játszó Manchester City csak egy ponttal marad el a Liverpooltól. A Vörösök helyzete már reménytelennek tűnik, vélhetően Jürgen Klopp búcsúidényében nem ők lesznek a bajnokok.

Az Everton maradt a 16. helyen.

Forrás: Magyar Nemzet