A Manchester United megelőzné az Arsenalt a nagy átigazolásban

Lisandro Martinez

Lisandro Martinez / Fotó: ajax.nl

A Manchester United a küszöbön áll, hogy megelőzze az Arsenalt az Ajax védőjének, Lisandro Martineznek az átigazolásában, az üzlet valószínűleg a következő 24-48 órában létrejön.

Az argentin válogatott játékos az Ajax egyik kulcsjátékosa volt az évek során, és lenyűgözte Erik ten Hagot, a Man United új menedzserét.

A Vörös Ördögöknek szükségük volt egy csúcsszerződésre hátul és Martinez ideálisnak tűnik arra, hogy segítse a klubot ten Hag első szezonjában.

Fabrizio Romano transzferguru szerint a Man Utd tegnapi amszterdami tárgyalásai után már szinte biztos az üzlet Martinezzel, az Arsenal érdeklődése sosem jutott ilyen előrehaladott stádiumba.

“Az Ajax a múlt héten 45 millió eurót plusz 5 millió eurós ráadást utasított vissza Martinezért. A Manchester United most 50 millió eurót plusz kiegészítéseket ajánlott, és az üzlet tényleg közel van a befejezéshez, már csak azért is, mert a játékos nagyon nyomul, hogy a Man Unitedhez kerüljön. Tegnap pozitív tárgyalásokat folytattak, és most úgy néz ki, hogy 24-48 órán belül létrejöhet az üzlet” – írja a Romano.

“Az Arsenal közel állt Lisandróhoz, de soha nem volt teljes megegyezés az Ajaxszal, Mikel Arteta és Edu most más középhátvédeket fontolgatnak. A Manchester United az Erik ten Hag-faktornak köszönhetően tudott előrelépni, mivel Lisandrót akarta kiemelt célpontként – és egy nagy fizetési ajánlatot is tett a játékosnak”.

Arteta már most is Ben White, Gabriel Magalhaes és William Saliba közül választhat hátul, de érdekes lesz látni, hogy kiket próbálnak még felvenni az opciók listájára, mivel az észak-londoni óriások egyértelműen szeretnék javítani a csapat mélységét, miután az elmúlt szezonban néhány területen kissé kevesen maradtak. Martinez ideális lett volna, de talán érthető, hogy inkább a Ten Haggal való újraegyesülést részesítette előnyben az Old Traffordon.

Forrás: caughtoffside.com