A Napoli leigazolhatja a tehetséges Getafe balhátvédet

Mathias Olivera Napoli

Annak ellenére, hogy a Getafe megpróbálta az utolsó pillanatokban felhajtani az árát, úgy tűnik a Napoli valóban leigazolja Mathias Oliverát. A partenopeiek már január óta figyelemmel követték a hátvédet. Először Olivera úgy döntött, hogy inkább marad, hogy segítsen csapatának elkerülni a kiesést, ami sikerült is nekik, de időközben már megegyeztek, hogy Olaszországba költözik és a Napoli csapatában folytatja pályafutását.

A Los Azulones elnöke az elmúlt napokban a Benfica érdeklődésére hivatkozva próbálta lassítani az átigazolást, és azt követelte, hogy a Serie A-s csapat aktiválja a játékosra vonatkozó 20 millió eurós kivásárlási záradékot. A 24 éves játékos ebben a szezonban egy gólt szerzett és három asszisztot adott. A Club Nacionaltól érkezett 2017-ben, és egy szezont kölcsönben az Albaceténél is eltöltött. Uruguay válogatottjában két fellépéssel büszkélkedhet.

A Napoli nem halandó kifizetni a teljes kivásárlási záradékot Olivera megvásárlásáért, időközben elküldték saját ajánlatukat. 15 millió eurót hajlandóak fizetni a játékosért, ami korábbi ajánlatokhoz képest egy kicsit magasabb, mely technikailag egyéves kölcsönadás, vételi kötelezettséggel.

Az újonc a hamarosan lejáró szerződésű Faouzi Ghoulam helyére érkezik, és 2022-2023-ban Mario Ruival váltja majd egymást. Olivera lesz a Napoli második erősítése a következő szezon előtt Khvicha Kvaratskhelia után, akit már bejelentett Aurelio De Laurentiis elnök.