Carnesecchi nagyon szeretne aláírni Sarri Laziójához

Marco Carnesecchi Cremonese

VICENZA, ITALY - SEPTEMBER 07: Marco Carnesecchi of Italy U21 looks on during the UEFA European Under-21 Championship Qualifier between Italy U21 and Montenegro U21 at Stadio Romeo Menti on September 07, 2021 in Vicenza, Italy. (Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

Marco Carnesecchi a hírek szerint a Laziót jelölte meg a nyári átigazolás előtt, mint első számú célpontját.

A 21 éves olasz kapus hihetetlen szezont húzott le kölcsönben a Cremonese csapatánál, és meghatározó részese volt a feljutást hozó menetelésüknek. Carnesecchi a kölcsönjáték után visszatér az Atalantához, és a Lazio tárgyalásokat kezdett a lehetséges átigazolásról.

Ahogy arról a La Repubblica beszámolt, Carnesecchi szeretne a Lazióhoz csatlakozni, és bárki más előtt Maurizio Sarri csapatát részesítené előnyben. Rómában kezdő lenne, betöltené a Thomas Strakosha távozása után keletkezett űrt.

Az Atalanta 15 millió eurót kér, a tárgyalások valószínűleg keményen fognak zajlani, mivel a római klub nem akar 10 millió euró plusz járulékok felett fizetni, de az üzlet fontossága miatt ez még változhat.

Carnesecchi ebben a szezonban 36 Serie B-s fellépésén 38 gólt kapott.

Carnesecchi az első számú opció Strakosha helyettesítésére a Lazio új első számú kapusaként; bizonyította tehetségét ebben a szezonban a Cremonesénél, és tökéletes opciónak tűnik egy átalakulóban lévő csapatban. A 15 millió euró a potenciálját tekintve jó üzletnek tűnik a Lazio számára a 21 éves játékosért.