A Napoli nem tud megegyezni és piacra dobja Koulibalyt

Kalidou Koulibaly

A Sky Sport Italia szerint a Napolinak nem sikerült megállapodnia Kalidou Koulibalyval az új szerződésről, így vagy eladják a nyáron, vagy jövőre szabadon távozik.

A középpályás bevallotta, hogy nem tudja, hol fog játszani a következő szezonban, mivel a tárgyalások elhúzódnak az új szerződésről.

Jelenlegi szerződése 2023 júniusában jár le, és a Napoli csak masszív fizetéscsökkentés mellett ajánlott hosszabbítást.

A klub a Bajnokok Ligája-kvalifikáció ellenére összességében igyekszik jelentősen csökkenteni a bérköltséget, és ez több, fontos játékosnál is gondot okozott, akik úgy érzik, nem tisztelik őket.

Lorenzo Insigne már szabadügynökként távozott a Toronto FC-hez, míg Dries Mertens is várhatóan szerződés nélkül távozik.

A szenegáli válogatott Koulibaly 2014 óta van a Napolinál, és kérőkből sincs hiány, köztük a Barcelona, a Juventus, a Paris Saint-Germain, a Chelsea és a Manchester United is.

Még ebben a hónapban betölti a 31. életévét, és állítólag azt mondta az ügynökének, hogy a Partenopei iránti tiszteletből nem fog másik Serie A-s klubban játszani.

Pár évvel ezelőtt 100 millió euró volt a kikiáltási ára a piacon, de a szerződési helyzetével és a kora előrehaladtával ez az összeg most már inkább 40 millió euróhoz közelít.