A Real Madrid elengedi Eden Hazardot

Eden Hazard

Real Madrid C.F. Facebook

A Real Madrid úgy döntött, hogy elengedik Eden Hazardot, és a legfrissebb, csapaton belüli információk szerint a klub fontolóra veszi a belga sztárért tett ajánlatokat. Bár a Los Blancók semmilyen 50 millió euró alatti ajánlatot nem fogadnak el.

A klubnak nagy tervei vannak a jövőt illetően, ezek egyike a Santiago Bernabeu teljes rekonstrukciója. A világ legmodernebb stadionját építenék fel, amely képes lesz különböző sportesemények, többek között kosárlabda-, tenisz- és NFL-meccsek megrendezésére.

A Real nemrég története során 14. alkalommal nyerte meg a Bajnokok Ligája címet. A spanyol nagycsapa azonban mégsem pihent meg a siker után, hanem úgy döntött, hogy a nyáron radikális változásokat hajt végre.

Több játékos is távozott a csapattól, köztük Gareth Bale, Luka Jovic, Isco és Marcelo. A tegnap esti hírek azonban azt sugallják, hogy a legnagyobb potenciális távozó még hátravan.

Minden illetékes médium megerősítette, hogy a Real elfogadja az ajánlatokat Eden Hazardért, és hogy a középpályás szabadon távozhat, ha 50 millió eurós ajánlatot tesznek le az asztalra. Úgy tűnik, a Los Blancók belefáradtak a sérüléseibe és az alulteljesítésébe, ugyanis Hazard a Santiago Bernabeuba érkezése óta egy pillanatra sem mutatta meg, hogy miben rejlik benne a potenciál. Aláírása Florentino Pereznek több mint kétszer ennyibe került, és a Real most szeretné legalább a befektetett pénz egy részét megmenteni.

A csapat gyakorlatilag minden trófeát megnyert az ő jelentős segítsége nélkül, és ha figyelembe vesszük, hogy Hazard 9 millió eurós fizetéssel rendelkezik, egy ilyen helyzet elfogadhatatlan. A 2021/22-es szezonban mindössze 23 mérkőzésen lépett pályára, ezeken egy gólt szerzett és két gólhoz asszisztált, ami egy ilyen kaliberű játékostól kiábrándító.

Hazard 2019 nyarán kötött ki Madridban, a Chelsea-től érkezett, mint az egyik legjobb európai játékos. Akkoriban őt tartották a Real következő vezérének, aki Luka Modricot és Toni Kroost váltaná a középpályán, teljesen megváltoztatva a Los Blancos legénységének arculatát.

Hazard azonban 66 mérkőzésen lépett pályára a Real színeiben az összes bajnokságban, hat gólt szerzett és tíz alkalommal asszisztált. A belga gyakran volt sérült és játékképtelen, és ahogy telt az idő, úgy nem mutatta a fizikai állapotában a fejlődés jeleit. Hazardot gyakran túlsúlyosnak tartották, mégsem tett semmit azért, hogy eltüntesse ezeket a plusz kilókat.

Közben Carlo Ancelotti megtalálta a tökéletes receptet a pályán, a veteránok, Modric, Casemiro, Kross és néhány fiatal, például Camavinga segítségével. Hazard szerepe nem volt olyan fontos, mint korábban, és a legutóbbi Bajnokok Ligája-győzelem után nyilvánvalóvá vált, hogy Hazard a jövőben nem lesz a Real kirakós játékának része.

A fő kérdés most az, hogy hova megy majd? Több csapat is opcióban van az első találgatások szerint. Már tavaly is felröppentek olyan pletykák, hogy a Chelsea visszaszerezné Hazardot, és a Kékek most is képben vannak. Az olasz csapatok, az AC Milan és az Inter is benne van a történetekben, mivel meg kell erősíteniük a keretüket a közelgő kihívások előtt. Az AC Milan egy évtized után nyert bajnoki címet, és a Rossoneri legalább egy szupersztárt szeretne a pályán.

A Bayern München idén mindent belead a Bajnokok Ligája megnyerésébe, és Hazard logikus megoldás lehet számukra. A bajorokat már többször láttuk feltámadni, és összességében Hazard játékstílusa tökéletesen illene hozzájuk.

Végül bizonyos beszélgetések arról szólnak, hogy Hazard esetleg a tengerentúlra, az Egyesült Államokba ugrik. Miután Gareth Bale az MLS-csapathoz, a LAFC-hoz távozott, Hazard lehet a következő nagy átigazolás. Persze az MLS-csapatok nem hajlandóak 50 millió eurós elengedési díjat fizetni, de egy kölcsönadási megállapodás létrejöhet az érdeklődő csapat és a Real Madrid között.

Forrás: football-espana.net