A Real Madrid Rafael Leao szerződtetésén gondolkozik

Rafael Leao Milan

A Real Madrid állítólag kész akár 120 millió eurót is kifizetni a Milan sztárjáért, Rafael Leaóért, miután Kylian Mbappé meggondolta magát és maradt a PSG csapatánál.

A portugál sztárt a Serie A 2021-22-es szezonjának legjobb játékosává választották, miután 34 Serie A-mérkőzésen 11 góllal és 10 assziszttal kulcsszerepet játszott a Milan bajnoki címének megszerzésében.

Szerződése 2024 júniusában jár le, de a Rossoneri már hónapok óta dolgozik egy új, 2026-ig szóló megállapodáson. A következő napokban találkoznak ügynökével, Jorge Mendesszel, és a La Gazzetta dello Sport című napilap szerint a szuperügynök tájékoztatja a Rossonerit a Real Madrid 120 millió eurós ajánlatáról.

A Real Madrid új csatárt keres, miután Mbappé a kezdeti megállapodás ellenére végül meghosszabbította szerződését a PSG-vel.

Leao szerződésében szerepel egy 150 millió eurós kivásárlási záradék, de a Rossoneri bízik abban, hogy a Real nem fogja kifizetni a kivásárlási záradékot, és Leao végül aláírja a szerződéshosszabbítást.

A Tuttosport szerint a Serie A bajnoka még arra is nyitott, hogy segítsen sztárjának rendezni jogi problémáit. A milánói ügyészség állítólag arra kötelezte a 22 éves játékost, hogy kamatokkal együtt 20 millió eurót fizessen ki korábbi klubjának, a Sporting CP-nek, amiért 2018-ban felbontotta a szerződését, és ingyen távozott a klubtól.

Ez azt jelenti, hogy Leao szezononként 300 ezer eurót kell fizetnie korábbi klubjának, és a Milan állítólag kész segíteni a csatárnak, feltéve, hogy meghosszabbítja két év múlva lejáró szerződését.