A Roma átigazolási piacra dobta Zaniolót

Nicolò Zaniolo

Fotó: facebook.com

A Sky Sport Italia szerint a Roma úgy döntött, hogy átigazolási piacra dobja sztárcsatárát, így Nicolò Zaniolo 50 millió euróért elvihető a nyári átigazolási szezonban. Az ügyletet bonyolítja, hogy Zaniolo elutasítja a Premier League csapatokat, különösen a Newcasle-t, és inkább a Milan vagy a Juventus ajánlatát részesítené előnyben.

A sokoldalú csatár a jövő hónapban tölti be 23. életévét, és 2024 júniusáig van szerződése, az idei szezonban 42 tétmérkőzésen nyolc góllal és kilenc assziszttal tette le a névjegyét.

Ebbe beletartozik a Feyenoord elleni Európa-konferencia Liga-döntő győztes találata is, amellyel a Roma több mint egy évtized óta először nyert trófeát.

Hónapok óta folynak a találgatások arról, hogy Zaniolo lesz az a játékos, akit feláldozhatnak, hogy megerősítsék a csapat többi részét José Mourinho edző elgondolásai szerint.

A Sky Sport Italia szerint a döntés megszületett, és várják a hivatalos, 50 millió euró körüli ajánlatokat.

Bár a Roma számára a Premier League-be történő eladás lenne az ideális, a jelentés szerint Zaniolo visszautasított minden angol ajánlatot, míg a Newcastle United érdeklődését kategorikusan elutasította.

Zaniolo egy Bajnokok Ligája-klubot ambícionálna, így az egyetlen igazi alternatíva a Milan és a Juventus.

Több hír szólt arról, hogy a Milan vezetője, Paolo Maldini a Scudetto-győztesek ideális erősítéseként tekint Zaniolo leigazolására, de korábbi 25 millió eurós plusz Alexis Saelemaekers ajánlatát a Roma elutasította.

Az Inter 2018-ban adta el Zaniolót a Romának 4,5 millió euróért a Radja Nainggolan csereügylet részeként, még mielőtt egyetlen Serie A-mérkőzést is játszott volna.

A megállapodás részeként a Giallorossi a későbbi eladási díj 15 százalékát köteles továbbutalni az Internek, így a Nerazzurri ettől függetlenül profitál az eladásból.

Fotó: facebook.com