A Slovan vezetőedzője szerint egyenlők az esélyek

Slovan Bratislava

Fotó: ŠK Slovan Bratislava Facebook

Egyenlőnek látja a továbbjutási esélyeket Vladimir Weiss, a Slovan Bratislava labdarúgócsapatának vezetőedzője a Ferencváros elleni szerdai Bajnokok Ligája-selejtező előtt.

„A Ferencváros nagy nyomást fog helyezni ránk ebben a csodálatos arénában telt ház előtt. A magyar bajnoknak nagyon erős támadói és középpályásai vannak, de ha hátul stabilak leszünk, akkor eredményesek lehetünk”

– mondta az MTI érdeklődésére a szlovák szakember.

Weiss szerint saját együttese legnagyobb problémája az eddigi három mérkőzés alapján a fizikális felkészültség, aminek az az oka, hogy tíz válogatott futballistája van, akik az elhúzódó kötelezettségeik miatt rövid ideje eddzenek együtt a társaikkal. Azt hozzátette, hogy azért érzi a fejlődést ebben.

„Nem játszottak jól a szlovák bajnokság nyitányán, a vereségért magamra vállalom a felelősséget. Kimerítő volt a Batumi elleni, hosszabbításos BL-párharc, de utána talán nem tizenegy helyen kellett volna változtatni a kezdőcsapaton” – fogalmazott az 57 éves szakember, aki a harminc évvel ezelőtti párharc botrányos pozsonyi összecsapására úgy reagált, hogy „ne menjünk vissza a történelemben”.

Weiss elárulta, hogy jó viszonyt ápol a Ferencvárost irányító Sztanyiszlav Csercseszovval, akivel többször kávézott és vacsorázott. Tiszteli a kollégáját, aki szerinte a fegyelemre épít. Hozzátette, bármi történik, a kapcsolatuk mindenképpen pozitív marad, ezért nagyon várja a két barát összecsapását.

A hátvéd Jurij Medvegyev arról beszélt, hogy örül a telt háznak, mert egy játékos az ilyen mérkőzésekért futballozik, ráadásul szeretnék kiszolgálni azt az 500 Slovan-drukkert, aki jelen lesz a találkozón.

Az öltözőn belüli hangulatról azt mondta, hogy az a Batumi elleni továbbjutás miatt inkább pozitív annak ellenére, hogy a bajnoki rajton 2-1-es vereséget szenvedtek a Zeleziarne Podbrezova vendégeként.

A Ferencváros és a Slovan Bratislava BL-selejtezős párharcának első felvonása szerdán 20 órakor kezdődik a Groupama Arénában – a meccset az M4 Sport élőben közvetíti -, a visszavágót pedig egy hét múlva Pozsonyban rendezik. A továbbjutó már biztosan csoportkörös lesz valamelyik európai kupasorozatban, legrosszabb esetben a Konferencia-ligában.

MTI