A Sporting edzője cáfolta, hogy megegyezett Szoboszlai csapatával

Rúben Amorim

Fotó: Sporting CP Facebook

Cáfolta azokat a korábbi sajtóhíreket, melyek szerint nyártól átveszi a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapatának irányítását Rúben Amorim, a portugál listavezető Sporting Lisboa vezetőedzője.

A Sky Germany kedden számolt be arról, hogy a 39 éves trénerrel már szóbeli megállapodást kötött a Premier League-ben szereplő klub, Amorim viszont a pénteki bajnoki mérkőzést felvezető csütörtöki sajtótájékoztatóján kategorikusan cáfolta ezt az értesülést.

„Ez az utolsó alkalom, hogy a jövőmről beszélek. Nem volt tárgyalás, megegyezés pedig még annyira sem. Amit mi itt mindannyian szeretnénk, az a bajnoki cím a Sportinggal, amelynek én vagyok az edzője és semmiféle egyeztetésen nem vettem részt egyetlen más klubbal sem, és nem is egyeztem meg senkivel. Arra koncentrálok, mint mindig, hogy a Sportingot vezessem” – jelentette ki a szakember, aki a Bragánál kezdte edzői karrierjét, az első csapat kispadján mindössze 13 mérkőzésen ült, de így is nyert egy Portugál Kupát az FC Porto ellen.

Rövid bragai karrierje során tíz győzelem, egy döntetlen és két vereség volt a mérlege – közte idegenben legyőzte a Benficát, amire 65 év után először volt képes a gárda –, aztán a Sporting irányítását vette át. A lisszaboni csapattal 2021-ben bajnoki címet nyert – 19 év után ünnepelhettek újra elsőséget a szurkolók –, és volt egy portugál rekordot jelentő 32 meccses veretlenségi sorozata is.

A Liverpool vezetőedzői posztjáról az idény végén, kilenc év után távozik a német Jürgen Klopp, aki bajnoki címet és Bajnokok Ligáját is nyert a Vörösökkel. A Pool jelenleg a második helyen áll a Premier League-ben, már megnyerte a Ligakupát és negyeddöntős az Európa-ligában.

MTI