A Spurs közel áll a Barcelona 27 éves védőjének szerződtetéséhez

Clement Lenglet

Fotó: Clement Lenglet Facebook oldala

A hírek szerint a Tottenham Hotspur „egy lépésre” van attól, hogy szerződtesse a Barcelona középső védőjét, Clement Lenglet-t.

A 27 éves játékos 2018-ban csatlakozott a Barcához a Sevillától, és eddig 159 alkalommal lépett pályára minden bajnokságot figyelembe véve a katalán óriásnál. Az elmúlt szezonban azonban a francia mindössze 27 alkalommal lépett pályára a klub színeiben – ebből mindössze hét alkalommal volt kezdő.

Egyértelműen messze lemaradt a csapat rangsorában, így nem meglepő, hogy a La Liga óriása fontolgatja az eladását. Különösen, ha figyelembe vesszük a spanyolok siralmas anyagi helyzetét.

A spanyol Marca beszámolója szerint a klubnak több pénzhez kell jutnia, ezért Xavi csapata feláldozza Lenglet-t, és állítólag közel áll ahhoz, hogy megegyezzen a Tottenham Hotspurrel egy kölcsönadásról, amelynek értelmében a 27 éves játékos a következő szezont a Premier League-ben töltené.

A Barcelona 15-ös számú játékosa már beleegyezett, hogy Londonba jöjjön, és állítólag a Spurs a kedvenc célpontja.

A Barca végleg el akarta adni Lengletet, de Antonio Conte állítólag nem hajlandó kifizetni a kért pénzt, így egy kölcsönadás most reálisabbnak tűnik. A védő szerződését még véglegesíteni kell, de ez lehet a javasolt üzlet utolsó akadálya.

Érdekes lesz látni, hogy a Spurs csapata elég gyorsan tud-e lépni, hogy lezárja az üzletet, mielőtt Lenglet hétfőn jelentkezik a Barcelona szezon előtti edzésre.

Forrás: caughtoffside.com

Fotó: Clement Lenglet Facebook oldala