Brutális árat kérne a Dortmund Bellinghamért

Sallai-Roland

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Biztosnak tűnik, hogy Jude Bellingham nem fogja elhagyni a Borussia Dortmundot a nyári átigazolási időszakban, és az is látszik, hogy komoly pénzt akar csapata keresni rajta, ha egyszer továbbáll.

A fiatal angol válogatott nemrég megerősítette, hogy a 2022-23-as idényre is marad a fekete-sárgáknál.

„Nagyon várom már a következő szezont” – mondta Bellingham a Ruhr Nachrichtennek.

„Alig várom, hogy végre elkezdődjön. De igen, itt leszek a következő szezonban, és készen fogok állni”.

Azonban, bár a 19 éves játékos marad a Bundesligában, jövő nyáron várhatóan rengeteg klub verseng majd az aláírásáért.

Úgy vélik, hogy a Manchester United, a Liverpool és a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid is érdeklődik a tehetséges tinédzser iránt – ezzel megalapozva a licitháborút.

Érdekes módon, ellentétben sok előtte érkezett dortmundi játékossal, Bellingham szerződésében nincs minimális kivásárlási záradék – ez hatalmas előnyt jelent a népszerű német csapatnak a tárgyalások során.

Mivel a szerződése csak 2025-ben jár le, a Dortmundot nem fenyegeti az a veszély, hogy elveszíti a Birmingham City egykori tehetségét, és ez csak megerősíti erős pozíciójukat. A SportBILD szerint a nyolcszoros Bundesliga-győztes a 22-es számú játékos fejére egy monumentális, 103 millió fontos árcédulát ragasztott.

Hogy Európa nehézsúlyú játékosai hogyan tervezik csökkenteni a német árát, még nem tudni, de egy biztos,  bármelyik klub is lesz a Bellingham következő klubja, egy abszolút sztárra tesz szert.

Amióta 2020-ban megérkezett a Signal Iduna Parkba, Bellingham 89 mérkőzésen lépett pályára, minden bajnokságban, és ezalatt 28 gólt szerzett.

Forrás: caughtoffside.com

Címlapkép: Jobbra Jude Bellingham, Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd