A törökök legjobbját két meccsre eltiltották

török demiral

Fotó: M4sport

A Bild című német napilap szerint két mérkőzésre eltiltották Merih Demiralt, az Európa-bajnoki negyeddöntős török labdarúgó-válogatott középhátvédjét.

Demiral szerezte csapata mindkét gólját kedden az Ausztria ellen 2-1-re megnyert nyolcaddöntőben, de második találatának ünneplése során után politikai jelentésű kézmozdulatot tett, amivel nagy felháborodást váltott ki.

Amennyiben valóban eltiltják a védőt, nem léphet pályára szombaton Berlinben a Hollandia elleni negyeddöntőn, valamint a törökök továbbjutása esetén az elődöntőben sem, ám a török szövetségtől származó sajtóértesülések szerint még nem született végleges döntés az ügyben. Az európai szövetség (UEFA) egyelőre nem kommentálta az információkat.

Törökországban már az eltiltás – meg nem erősített – híre is komoly felháborodást keltett: a külügyminisztérium elítélte és elfogadhatatlannak minősítette az UEFA vizsgálatát, sőt, bekérette a német nagykövetet.

A Bild értesülései szerint az angol Jude Bellinghamet nem tiltják el, de legalább 20 ezer euróra megbüntetik, mert góljának ünneplése közben obszcén gesztust tett.

MTI