Copa America: Tizenegyesekkel elődöntős az argentin válogatott

Emiliano Martinez argentina

Fotó: Facebook

A címvédő és világbajnok argentin labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlen után tizenegyespárbajban búcsúztatta Ecuadort az Egyesült Államokban zajló Copa America csütörtöki negyeddöntőjében.

A címvédő a 35. percben Lisandro Martinez fejesével szerzett vezetést. A 62. percben Enner Valencia egyenlíthetett volna, de büntetője a kapufán csattant. A 92. percben Kevin Rodríguez fejjel egyenlített, így – mivel a torna szabályai szerint hosszabbítás csak a fináléban lehetséges – jöhetett a tizenegyespárbaj.

Az argentinoktól Lionel Messi a keresztlécet találta el, de Emiliano Martínez két lövést is védett, így ha a vártnál nehezebben is, de a világbajnok jutott tovább. Messi ezen a mérkőzésen rekordot döntött: immár ő töltötte a legtöbb időt a pályán a Copa America történetében.

Az argentin válogatott már kilenc meccs óta veretlen, de a nyolc találkozóból álló győzelmi sorozata megszakadt. Ecuador legutóbb 2015 októberében tudta legyőzni Argentínát, azóta hat vereség és két döntetlen a mérlege Messiék ellen.

Argentína ellenfele Venezuela vagy Kanada lesz az elődöntőben.

Eredmény, negyeddöntő:

Argentína-Ecuador 1-1 (1-0) – tizenegyesekkel: 4-2

MTI