Al-Khelaifi: Lionel Messi jobb a PSG-nél, mint a Barcelonánál

Messi PSG

Nasszer Al-Khelaifi azt tippelte, hogy Lionel Messi jobb lesz a PSG-nél a következő szezonban, mint amilyen még a Barcelonánál töltött csúcsidőszakában volt.

Messi tavaly nyáron sokkoló átigazolást hajtott végre a PSG-hez, miután nem tudott új szerződést kötni a Barcelonával.

Az argentin legenda a Camp Nouban eltöltött több mint 20 éve alatt gyakorlatilag minden rekordot megdöntött, 778 mérkőzésen hihetetlen 672 gólt szerzett.

Messit azonban a szurkolók és a média is szidta a Parc des Princes-ben eltöltött csalódást keltő első szezonját követően.

Mindössze hat Ligue 1-es gólt szerzett, és gyengén teljesített, amikor a PSG kiesett a Bajnokok Ligájából – 2-0-s összesített előnyről kapitulált, és 3-2-re kikapott a Real Madridtól a legjobb 16 között.

A PSG elnöke, Al-Khelaifi elismerte, hogy Messi nem volt a legjobb formájában 2021-22-ben.

A főnök azonban úgy véli, hogy a következő szezonban teljesen rendbe fog jönni, és karrierje legjobb kampányát fogja produkálni.

“Kétségtelen, hogy Lionel Messi rekordot jelentő hétszer nyerte meg az Aranylabdát, és ez nem a legjobb szezonja volt” – mondta Al-Khelaifi a Le Parisiennek.

“De több mint 20 év Barcelona után egy új országot, egy új várost, egy új bajnokságot, egy új csapatot fedezett fel. Egy új kultúrát. Csakúgy, mint a családját, és őt is érintette a koronavírus.

“Nem volt könnyű Messi számára az elmúlt szezon, de a következő szezonban Messi eddigi legjobb verzióját láthatjuk majd.”

Messi pénteken lesz 35 éves.