A Borussia Dortmund újabb átigazolásra készül: Haller lehet Haaland utódja

Sebastian Haller Ajax

Fotó: sportingnews.com

A Borussia Dortmund a nyári átigazolási időszak hetedik szerződtetésére készül: németországi hírek szerint még a hét vége előtt megtörténik az Ajax támadó, Sébastien Haller átigazolásának hivatalos megerősítése. A Sport1 szerint a korábbi Eintracht Frankfurt- és West Ham csatár 31 millió eurós átigazolási díjért érkezik a Dortmundhoz, amelyhez további 4 millió eurós bónuszfizetés társulhat a következő években. A váltás után Haller négyéves szerződést köt a német klubbal.

A 28 éves játékos a jelek szerint jelenleg Elefántcsontparton nyaral, de csütörtökön Németországba utazik, hogy elvégezze az orvosi vizsgálatot a Dortmundnál. Korábbi, frankfurti állomáshelyén Haller 77 mérkőzésen nem kevesebb, mint 33 gólt és további 19 asszisztot szerzett a Sasok színeiben, és reméli, hogy a Westfalenstadionban is hasonlóan jól fog szerepelni.

A Frankfurtban mutatott formája új magasságokba emelte Haller ismertségét az európai futballban, piaci értéke 2019 végén elérte a karrierje csúcsát, 40 millió eurót, mielőtt a West Ham 50 millió euróért szerződtette volna a játékost. Az elefántcsontparti válogatott játékos angliai időszaka azonban nem volt túl sikeres, 54 mérkőzésen mindössze 14 gólt szerzett, ami 2021 januárjában 22,5 millió eurós átigazolásához vezetett az Ajaxhoz. Szerencsére az Eredivisie termékeny talajnak bizonyult Haller számára, és az elmúlt 18 hónap során Haller visszatért korábbi sikereihez, 65 mérkőzésen 47 gólt szerzett a holland sztárcsapat színeiben.

Süle, Schlotterbeck, Adeyemi és most Haller – a Dortmund sokat költ a nyári szezonban

Bár Haller önbizalma az Ajaxnál eltöltött időszakot követően olyan nagy lehet, mint még soha, a legjobb formáját kell hoznia ahhoz, hogy elődje helyére léphessen a Dortmundnál. Aki történetesen egy Erling Haaland nevű fiatalember. Miután a norvég csatár a Manchester Cityhez igazolt, Hallert tekintik a Dortmundnál a toronymagas csatár utódjának. Azonban rengeteg segítségre lesz szüksége ahhoz, hogy a Dortmundot visszavezesse a csúcsra.

Haller átigazolása előtt a Dortmund már mintegy 55 millió eurót költött új szerzeményekre, hogy megerősítse a csapatot, amely az előző szezonban a második helyen végzett a Bayern München mögött. Niklas Süle volt az első szerződtetés, akit a Bayern Münchentől ingyen átigazolással szereztek meg, majd a Freiburg középső védőjét, Nico Schlotterbecket jelentették be egy 20 millió eurós üzlet keretében. A védők után az RB Salzburg csatára, Karim Adeyemi és az FC Köln védekező középpályása, Salih Özcan következett további 5 millió euróért. Ezt követte a Hertha Berlin kapusa, Marcel Lotka szabad átigazolással. Összességében a Dortmund mostanra majdnem 90 millió eurót költött új igazolásokra, valamint Edin Terzic személyében új vezetőedzőt is szerződtetett. Hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy a következő szezonban a Bundesliga bajnoki címéért folyó versenyben megforduljon a kocka, azt még nem lehet tudni, de azt kevesen vonhatják kétségbe, hogy a Dortmund jó úton halad.