PSG: a Real Madrid és a Barcelona tisztességtelen előnyben van velünk szemben

Nasszer Al-Khelaifi

Fotó: football-espana.net

A PSG elnöke, Nasszer Al-Khelaifi azt állította, hogy a spanyol klubok, a Real Madrid és a Barcelona „tisztességtelen” előnyben van csapatával szemben, de mindezek ellenére úgy látja, hogy a La Liga „egy kicsit halott”.

A Ligue 1 bajnoka és a spanyol klubok régóta ellenségesen viszonyulnak egymáshoz.

Úgy tűnik, minden egyes átigazolási időszakban újabb szócsatára kerül sor, a legutóbbi csatát Kylian Mbappe döntése váltotta ki, hogy elutasítja a Real Madridot, és a francia csapatnál maradt. Al-Khelaifi most azt állította, hogy a két spanyol együttesnek bizonyos pénzügyi előnyei vannak a PSG-vel szemben.

„Spanyolországban az állam támogat bizonyos klubokat, jobban, mint minket” – mondta a Marcának. „Egy csodálatos stadion a városközpontban anélkül, hogy bármit is fizetnénk… Mi fizetünk a stadionért, az edzőközpontért – nekik több támogatásuk van. Ez igazságtalan. Mi fizetünk mindenért.”

‘A La Liga egy kicsit halott’ – Al-KhelaifiAl-Khelaifi külön szavakat tartogatott a La Liga elnökének, Javier Tebasnak.

„Ki az a Tebas? Nem ismerem őt” – mondta. „Nem avatkozunk bele más klubok, más bajnokságok vagy szövetségek ügyeibe, ez nem a mi stílusunk. De azt nem fogadom el, hogy leckéket adjanak nekünk.

„Nem érdekel, mit mond, tényleg, évek óta beszélünk erről. Van egy futballprojektünk, amit építenünk kell, és ezt folytatjuk. Ami a médiában megjelenik, az nem aggaszt minket, nem vesztegetjük az időnket ezzel.

A bajnokságukra kellene koncentrálnia, ami egy kicsit halott – mondta Nasser Al-Khelaifi, a PSG elnöke.

„Minden évben, minden nyáron ugyanez a helyzet. Hogy nem tiszteljük ezt, hogy nem tiszteljük azt… Mi tudjuk, hogy mit tehetünk és kit szerződtethetünk, mi jobban tudjuk, mint ő, és senki nem mondhatja meg nekünk, hogy mit kell tennünk…

„Ő nem tud semmit, és a bajnokságára kellene koncentrálnia, ami egy kicsit halott.”

Közben Al-Khelaifi elismerte, hogy a PSG készen áll arra, hogy eltávolodjon korábbi átigazolási politikájától, mivel Neymart mostanában összefüggésbe hozták a klubtól való távozással.