Argentin győzelemmel indult a Copa America

leo messi válogatott

Leo Messi Facebook oldal

A címvédő argentin labdarúgó-válogatott sikerével kezdődött meg csütörtökön a Copa America, melynek első mérkőzésén a világbajnok csapat 2-0-ra legyőzte Kanadát Atlantában.

A 48. dél-amerikai kontinensviadalon – melyet másodszor rendeznek meg az Egyesült Államokban – a tíz dél-amerikai válogatott mellett a CONCACAF zónából hat nemzeti együttes szerepel.

A nyitómérkőzést az atlantai Mercedes Benz Stadionban rendezték, melynek gyepfelülete komoly kihívások elé állította a csapatokat.

„A pálya katasztrofális volt” – fakadt ki a lefújást követően Emiliano Martínez, az argentin együttes kapusa. – „Úgy pattogott rajta a labda, mintha ugratók lettek volna benne. Muszáj javítaniuk a minőségén, mert különben sosem lesz olyan szinten kezelve a Copa America, mint az Európa-bajnokság.”

A 70 564 néző előtt rendezett találkozón az argentinok végig jobban játszottak, de az első félidőben nem tudtak kapuba találni. A második elején viszont gyorsan vezetéshez jutottak Julián Álvarez révén, majd a hajrában Lautaro Martínez eldöntötte a meccset. Az argentinok sztárja, Lionel Messi elévülhetetlen érdemeket szerzett a sikerben, mivel az első gól előtt ő adta a kulcspasszt a kapu elé berobbanó Alexis Mac Allisterhez, aki aztán ziccerbe hozta Álvarezt, majd a másodiknál övé volt a gólpassz.

Eredmény, 1. forduló:
A csoport:
Argentína-Kanada 2-0 (0-0)

MTI