Spaletti: Mindenki szeretne úgy játszani, mint a spanyolok

yamal

Fotó: Selección Española de Fútbol Facebook

Luciano Spalletti, a címvédő olasz válogatott szövetségi kapitánya elismerte, hogy csapata alárendelt szerepet játszott a spanyol együttes elleni, csütörtök esti rangadón a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon és a rivális 1-0-s sikere nem tükrözi a meccs képét.

„Teljesen megérdemelten győztek. Egy gólnál nagyobb különbséggel is megérdemelten nyertek volna. Végig nem voltunk meccsben. Az utolsó húsz percet leszámítva képtelenek voltunk olyan helyezeteket teremteni, amelyekkel versenyképesek lettünk volna azon a szinten, amit ők képviselnek” – nyilatkozta a gelsenkircheni találkozót követően az olasz szakvezető.

Spalletti azon túl, hogy elismerte csapata vereségének jogosságát, némi magyarázattal is igyekezett szolgálni a vártalanul gyenge játékra.

„Talán több pihenőt kellett volna adnom a fiúknak, több szabadnapot. Másfél napot kaptak, mert a mérési adataink is mutatták, hogy fáradtak, de talán többre lett volna szükség. Túl nagy volt a szakadék élesség és frissesség szempontjából a csapatok között. Felesleges bármi másról beszélni, mert amíg nem vagy olyan erőállapotban, mint az ellenfeled, nyilván lassabban reagálsz szituációkra és le vagy maradva” – jegyezte meg a kapitány.

A 65 éves tréner annyit tett még hozzá, hogy a spanyolok játékstílusa lenyűgöző. „Mindenki szeretne úgy játszani, mint a spanyolok. Hosszú ideje ők játsszák a legjobb futballt” – bókolt a már továbbjutott riválisnak Spalletti.

A kellemetlen vereség ellenére az olaszok jó helyzetből várhatják a B csoport hétfői zárófordulóját, mivel három ponttal a második helyen állnak és a horvátok ellen a döntetlen is elég számukra a nyolcaddöntőbe kerüléshez.

MTI